Hjem » Flest danskere skifter job i august

Flest danskere skifter job i august

For danskerne er jobskifte en naturlig del af turen op ad karrierestigen. Det er gennem vores arbejde, vi realiserer os selv, og derfor er det helt store spørgsmål naturligvis: Er du tilfreds med dit arbejde?

I Danmark er vi ikke bange for at skifte job. Faktisk er vi så glade for at gøre det, at vi ifølge en ny OECD-undersøgelse ligger øverst på listen over de lande, hvor flest lønmodtagere har været i deres nuværende job i mindre end et år.

August er den måned, hvor flest danskere skifter job, mens september og januar kommer lige i hælene, viser oplysninger fra jobindsats.dk.

Det sætter selvfølgelig nogle tanker i gang; hvorfor skifter vi job så tit, hvad får vi ud af det og hvad kan du som arbejdsgiver gøre for at holde på dine medarbejdere?

Den danske dynamik

Hos AS3 har de bedt Per Kongshøj Madsen, professor emeritus ved Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet og forsker ved Center for Arbejdsmarkedsforskning, komme med et bud på en forklaring:

”Danske lønmodtagere har i sammenligning med mange andre lande en ret lav ansættelsesbeskyttelse. Det er let for arbejdsgiveren at hyre, men også at afskedige uden at hænge på folk i lange opsigelsesperioder. Og systemet i sig selv er med til at gøre vores hjemlige arbejdsmarked ganske fleksibelt og dynamisk,” forklarer han.

Dynamikken har vi taget til os som en naturlig del af vores arbejdsliv, og det betyder, at vi ikke er bange for at skifte job. Tværtimod mener mange af os, at det gode arbejdsliv netop hænger sammen med at være mobil og jævnligt skifte job.

Det handler ikke om lønnen

Går du som arbejdsgiver rundt og tror, at lønnen er dit vigtigste redskab i kampen om de gode medarbejdere, så er du helt galt på den.

Hos DEDIKATION oplever vi, at størstedelen af de danske jobskifte handler om fleksibilitet og faglig udvikling. God løn er ikke længere nok; det er essentielt, men ikke nok.

Nøgleordet er fleksibilitet.

Den nye generation på arbejdsmarkedet har helt andre krav til deres arbejde end tidligere. De ønsker øget selvbestemmelse og mere selvledelse i hverdagen, og har de kompetencerne, er den gode løn tilgængelig mange steder – det er fleksibiliteten ikke nødvendigvis.

Og så er der de andre ting, der spiller ind: Personalegoder, pensionsordninger, kantineordninger, sjove fester, gode kollegaer, faglig udvikling. En lang række af parametre der gør, at vi danskere ikke er bange for at skifte job, hvis græsset ser grønnere ud på den anden side.

Er du tilfreds dit arbejde?

Netop nu – den absolutte højsæson for jobskifte – er det essentielt at spørge dig selv, om du er glad for dit arbejde. Hvad er vigtigt for dig, hvad gør dig glad – og hvad gør dig knap så glad – i dit arbejde og måske vigtigst af alt: hvorfor går du på arbejde?

Rekrutteringsydelser

U

Vurdering

Test, adfærdsprofiler, cases til brug i din rekruttering.

Rekruttering

Vi håndterer hele processen – eller kun det, du ønsker.

Onboarding

Få dine nye medarbejdere hurtigere i gang.

Outplacement

Diskret vejledning til medarbejdere i jobskifte.