Outplacement: Vil du give din opsagte medarbejder de bedste muligheder?

Outplacement: Vil du give din opsagte medarbejder de bedste muligheder?

At blive afskediget vil for de fleste være en stor omvæltning, og det er ikke ualmindeligt at opleve både sorg, fortvivlelse og usikkerhed, når det sker. Vil du hjælpe din opsagte medarbejder videre, kan du med fordel tilbyde vedkommende et outplacementforløb.

Det er aldrig sjovt at opsige en medarbejder, og i de fleste situationer ønsker du som arbejdsgiver at give den opsagte de bedste muligheder for at komme godt videre i et ny job – og her kan et professionelt outplacementforløb gøre en forskel:

”Outplacement består i al sin enkelthed af at hjælpe den opsagte medarbejder med at tænke i nye perspektiver. Det er et afklaringsforløb, hvor individuelle møder, profiltests og løbende sparring åbner op for nye muligheder, så kandidaten kommer godt videre. Måske i en helt anden retning end tidligere,” forklarer Thomas Laudrup, founder & CEO hos DEDIKATION.

Omdrejningspunktet for et outplacementforløb er naturligvis at hjælpe med at definere den opsagte medarbejders personlige og faglige kompetencer, så vedkommende kan få succes i jobsøgningen.

 

Hvad indeholder et outplacementforløb?

Hos DEDIKATION er målet med outplacement at støtte den opsagte medarbejder gennem personlig rådgivning, så vedkommende kan arbejde målrettet mod et nyt job.

Vi kommer blandt andet omkring:

  • Karriereafklaring – Hvad vil jeg nu?
  • Kompetenceafklaring – Hvad kan jeg?
  • Jobsøgningsstrategi – Hvordan finder jeg et nyt job?

Et outplacementforløb kan være en øjenåbner for den opsagte i en tid, hvor vedkommendes verden er vendt på hovedet. De fleste går rundt med uafklarede karrierespørgsmål, og ved at se afskedigelsen fra en anden vinkel kan vi hjælpe med at genskabe mening, (ny) retning og sammenhæng for medarbejderen.

 

Konkrete værktøjer til jobsøgning

Personlig rådgivning, sparring, tests og afklaringsforløb er en stor del af outplacement, men der er også den mere praktiske del – nemlig hvordan den opsagte medarbejder finder et nyt job. Når afklaringen er på plads, fokuserer vi på at videregive håndgribelige værktøjer til jobsøgning, så det endelige mål kan nås: At finde et nyt job.

”Vores mange år i rekrutteringsbranchen betyder, at vi om nogen ved, hvad der skal til, hvis en kandidat skal være attraktiv for arbejdsgiverne. CV, ansøgning, netværk, jobsamtale – vi har hands-on erfaring med det hele, og vi kan guide den opsagte igennem processen, give feedback og motivere, indtil målet nås,” forklarer Thomas Laudrup.

 

Skal du afskedige en medarbejder, og ønsker du at give vedkommende de bedste muligheder for at komme godt videre, så tøv ikke med at kontakte os – vi har altid tid til en uforpligtende snak og en varm kop kaffe.

Og mangler du gode råd til, hvordan du skal gribe opsigelsessamtalen an – så læs med her.

Del artiklen 

Del på facebook
Del på linkedin

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Julen er over os…

… og midt i den søde juletid vil vi gerne sende en hilsen til alle jer, der har været en del af året der gik.

Bare være ærlig!

Må du stikke en lille hvid løgn til jobsamtalen for at fremstå mere attraktiv, eller bør du altid holde dig til sandheden? Hos DEDIKATION har

KONTAKT OS

eller udfyld formularen herunder:

MENU

SIDSTE NYT

Nyt år, ny start og alt det der…

Husker du sidste nytårsaften, hvor du med kroppen fuld af champagne og godt humør lovede dig selv og alle andre, at du ville opnå [indsæt …

Læs mere →

Julen er over os…

… og midt i den søde juletid vil vi gerne sende en hilsen til alle jer, der har været en del af året der gik. …

Læs mere →

Reboarding – er kompetencerne placeret på rette sted?

Reboarding er en overset ledelsesdisciplin, der potentielt set kan spare organisationen for både tid, penge og ressourcer. Men hvad er det helt nøjagtigt, og hvordan …

Læs mere →