#6/12 - Preboarding: Forventninger og kompetenceudvikling - DEDIKATION

#6/12 – Preboarding: Forventninger og kompetenceudvikling

#6/12 – Preboarding: Forventninger og kompetenceudvikling

“YES – jeg fik jobbet, og jeg glæder mig SÅ meget til at starte.” Sådan tænker de fleste nye medarbejdere, når de har underskrevet ansættelseskontrakten. Men hvordan sørger du for, at motivationen er lige så stærk, når vedkommende starter?

Perioden fra når underskriften er sat, til første arbejdsdag oprinder er ofte lang, og der kan nå at opstå så meget tvivl hos din nye medarbejder, at vedkommende allerede stopper inden førstedagen, eller ganske enkelt ikke falder til i virksomheden, og derfor hurtigt finder noget andet.

I sidste uge kiggede vi på vigtigheden af preboarding som en del af hele rekrutteringsforløbet, og i dag dykker vi ned i det første område: forventninger og kompetenceudvikling. Vil du have alle værktøjerne med, kan du med fordel læse med de næste to onsdage også – her kigger vi på kultur og netværk, samt regler og krav.

 

Forventninger og kompetenceudvikling – hvordan?

“En af de tanker, der altid melder sig hos nye medarbejdere i venteperioden er, hvorvidt vedkommende kan leve op til de forventninger der stilles – og hvilke forventninger der overhovedet er tale om,” forklarer Thomas Laudrup, CEO hos DEDIKATION, og fortsætter: “Vil du imødekomme nervøsiteten, kan du starte forventningsafstemningen allerede inden første arbejdsdag. Det handler ikke om, at du skal sende opgaver med det samme, men tag hul på samtalen og lad din nye medarbejder vide at du mener, at han eller hun er den helt rette til opgaven.”

Det er vigtigt at huske, at preboarding ikke handler om, at du skal sætte et stort og forkromet projekt i søen, hver gang der starter en ny medarbejder. Du kan nøjes med at sende en mail hvor du fortæller, at du glæder dig til at vedkommende starter, og at du kort vil fortælle lidt om hvilke opgaver han eller hun kommer til at sidde med i opstartsfasen. Måske har du endda en tidligere case du kan vedhæfte.

Når det kommer til kompetenceudvikling, er e-learning et virkelig godt redskab. Her kan du sikre, at din nye medarbejder får et skræddersyet introforløb, som passer til den enkelte medarbejder, og personens fremtidige arbejdsopgaver – og det siger vi med tryk på “skræddersyet”:

“Der skal være fokus på indholdet af den e-learning du serverer. Overvej hvad din nye medarbejder vil sætte pris på at lære, så introforløbet bliver en succes. Husk også at få de ting med, der er nødvendige at vide for, at kunne begå sig i virksomheden,” siger Thomas Laudrup.

 

Hold linjen varm

Venteperioden kan føles meget lang for din nye medarbejder, og derfor er en af de absolut vigtigste ting i preboarding processen, at du holder en kontinuerlig kontakt med vedkommende. Du skal ikke ringe eller skrive hver dag, men sørg blot for, at de ting personen skal præsenteres for inden første arbejdsdag, kommer med jævne mellemrum, så du vedligeholder begejstringen. Vær gerne opmærksom på at nævne, at du og resten af holdet glæder sig til at vedkommende starter.

Vil du have flere tips til et effektivt preboardingforløb, så læs med næste onsdag, hvor vi tager et kig på “kultur og netværk.”

Del artiklen 

Del på facebook
Del på linkedin

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS

eller udfyld formularen herunder:

MENU

SIDSTE NYT

Fremtidens arbejdsmarked: En hybrid mellem ude og hjemme

En ny undersøgelse viser, at mere end hver tredje dansker ønsker at øge antallet af hjemmearbejdsdage ovenpå Covid-19. Fremtidens arbejdsmarked er under forandring, og det …

Læs mere →

Headhunting – når kun få kandidater kan matche rollen!

Det kræver mange ressourcer at finde den helt rigtige medarbejder, og tidspres, manglende erfaring og forkert fokus fører ofte til en fejlslagen rekruttering – og …

Læs mere →

En ny virkelighed venter – er du klar til omstillingen?

En krise som coronapandemien har uden tvivl medført en række udfordringer for de fleste virksomheder, men vender du tankerne på hovedet, har krisen også åbnet døren …

Læs mere →