2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs på samme tid. Her er det afgørende, at du spiller dine kort rigtigt, så du ikke risikerer at forspilde dine muligheder og måske ende helt uden jobtilbud. Derudover er det vigtigt at vise virksomhederne, at du oprigtigt ønsker at arbejde hos dem – hvis du gør det, altså!

Med denne artikel går vi i dybden med håndtering af flere rekrutteringsforløb på samme tid. Vi vejleder dig i takt og tone og strategier til, hvordan du bedst viser virksomheden, at du vil jobbet.

 

Spil dine kort rigtigt

At have gang i flere forløb på samme tid er spændende og åbner op for nye karrieremuligheder, men det kan også være strategisk vanskeligt at holde flere bolde i luften på samme tid uden at tabe én (eller flere) på gulvet.

Bør du fortælle, at du er i flere rekrutteringsforløb?

Til dels – for vores første tip er at holde headhunteren opdateret. En headhunter kan for eksempel hjælpe med at speede processen op eller vejlede dig i, hvad der skal til for at styrke din position i forhold til at få jobbet.

Du behøver til gengæld ikke fortælle arbejdsgiveren, at du har andre jobmuligheder på hånden, medmindre du direkte bliver spurgt ind til det. I så fald skal du være transparent, så der ikke opstår misforståelser og skuffelser, der sætter dig i dårligt lys. En eftertragtet kandidat er attraktiv for en virksomhed, men undgå at virke usikker eller tvivlende om dine valg. Brug muligheden til at fremhæve dine styrker og vise, hvad du kan udrette for netop dem.

Fasthold overblikket

Vores andet tip er at holde grundigt styr på dine muligheder. Lav eventuelt en liste over forløbene, hvornår du har været til samtaler, og hvad I præcist snakkede om, så du bedst kan følge op på spørgsmål og forberede dig til næste skridt i processen. Husk selv at finde på spørgsmål, der kan tune dig mere ind på, om jobbet er det rigtige for dig.

Lav gerne en tidsplan for at koordinere dine samtaler og undgå uheldige sammenfald og unødvendig stress. Husk at holde headhunteren informeret undervejs.

Overvej dine muligheder grundigt

Tredje tip handler om at tænke dig grundigt om, før du træffer dit valg. Som Brian Frode, Partner & Senior Recruiter hos DEDIKATION, anbefaler: ”Gå ikke kun efter den bedste lønpakke, men overvej også, om virksomhedens arbejdsmiljø, mål og muligheder matcher dine egne karrieredrømme og fremtidsudsigter, så du kan udvikle dig som sælger.”

Hvis du er i tvivl om, hvilken branche der passer bedst til dig og dine karrieremål, kan du læse mere i artiklen: “Sælger: Forstå brancherne og vælg den rette for dig“.

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Vis virksomheden at du vil det – hvis du vil det!

For at positionere dig selv som den bedste kandidat for et job, er du nødt til at virke engageret. ”Undgå en tilbagelænet og arrogant attitude, og vis i stedet motivation og begejstring for virksomhedens værdier og løsninger,” rådgiver Brian Frode. ”Det sender et signal om, at du har et godt kendskab til dem og oprigtigt ønsker at bidrage til deres succes. Ingen virksomheder ønsker at spilde deres tid eller føle sig som andetvalg.”

Ovenstående punkt indebærer selvfølgelig, at du oprigtigt ønsker jobbet. Tag både headhunter og arbejdsgiver alvorligt ved at informere de involverede i processen, når du har truffet dit valg. Undgå at trække tiden ud af respekt for alle parter, så virksomheden kan gå videre med andre kandidater, hvis du ikke ønsker det.

Og husk…

Selv i en periode med stor efterspørgsel på sælgere, bør du ikke tage noget for givet. Der er ingen, der køber ind på den arrogante attitude – din kommende arbejdsgiver ønsker en medarbejder, der er en dygtig sælger, men som også kan indgå i teamet og være med til at skabe grobund for et godt arbejdsmiljø.

Så derfor: Vis entusiasme, lav grundig research og tænk strategisk uden at holde nogen hen. På den måde er du sikker på en gnidningsfri proces, der hjælper dig på vej til at lande i den rette virksomhed.

FAQ

Hvad gør jeg, hvis jeg som sælger er i flere rekrutteringsforløb på samme tid?

Overvej grundigt dine karrieremål, værdier og personlige præferencer for at finde frem til, hvilken virksomhed, der bedst matcher dem. Husk at holde din headhunter opdateret om samtalerne undervejs.

Hvordan viser jeg virksomheden ægte interesse under rekrutteringsprocessen?

Undersøg grundigt virksomhedens historie, værdier og seneste resultater. Udtryk din entusiasme i samtalen, stil indsigtsfulde spørgsmål, der viser din interesse for rollen og organisationen, og undgå frem for alt at virke tilbagelænet og arrogant.

Skal jeg fortælle arbejdsgiveren, at jeg er i et andet rekrutteringsforløb?

Nej, du bør ikke fortælle det til arbejdsgiveren, medmindre du bliver spurgt direkte. Til gengæld kan du med fordel informere headhunteren, da han eller hun kan hjælpe med at tilpasse rekrutteringsprocessen til dine behov og eventuelt fremskynde den, hvis du har brug for hurtig afklaring.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt