...

Sælger: Forstå brancherne og vælg den rette for dig

Sælger: Forstå brancherne og vælg den rette for dig

Sælgere findes inden for alle brancher, men hvis du ikke er en garvet og erfaren sælger, kan det være svært at finde ud af, hvilken branche der passer bedst til din personlighed og dine karrieremål. Det er vigtigt at finde en branche, der oprigtigt interesserer dig: Én der giver dig lyst til at stå ud af sengen om morgenen og yde dit bedste for at sælge et produkt eller en ydelse, der forbedrer din kundes liv. Når du er passioneret og oprigtigt tror på det, du sælger, vil du opleve, at hele salgsoplevelsen bliver bedre for både dig og kunden, fordi din entusiasme og oprigtighed kan mærkes.

Så hvor passer du ind?

”Generelt kræver alle brancherne, at du er en ”people’s person”, det vil sige, at du er et udadvendt og empatisk menneske med en positiv attitude, som gør, at du naturligt kan skabe tillidsfulde relationer til andre mennesker,” fortæller Brian Frode, Partner & Senior Recruiter hos DEDIKATION. ”Når det er sagt, vil der ofte være en rød tråd mellem hvem, man er som menneske, hvad man har arbejdet med tidligere, og hvordan man passer ind i de forskellige brancher.”

Hos DEDIKATION har vi lavet en guide med fordelene ved de forskellige brancher, samt et bud på hvilken sælgertype der passer bedst ind – baseret på vores egen erfaring med rekruttering af sælgere. Læs den og se, om du kan lande i dit rette element fra starten og hurtigere opleve succes som sælger.

Vælg branche efter din personlighed

Der findes et hav af forskellige brancher derude, så vi har taget helikopterbrillerne på og inddelt dem i 8 overordnede kategorier.

Teknologi og it-løsninger

Tech-branchen er dynamisk og konstant i udvikling, og det giver dig mulighed for at arbejde med spændende, cutting edge-produkter.

Hvis du som sælger er på forkant med de nyeste teknologiske trends og har en stor forståelse for produkterne, kan du opnå høje provisioner i tech-branchen og samtidig implementere fede løsninger hos dine kunder.

Farmaceutisk industri og medicinsk udstyr

Nogle af de største fordele inden for denne branche er, at den evige efterspørgsel sikrer en stabil karriere for en sælger. Du får mulighed for at bidrage til sundhed og velvære i samfundet, hvilket kan være en bonus for dig, der drømmer om at gøre en forskel.

Typemæssigt skal du som sælger kunne lide at fordybe dig i kompleks viden og være i stand til at kommunikere tekniske detaljer klart til kunder og sundhedsprofessionelle. Det kan være fordel, hvis du er uddannet inden for branchen, inden du slår dig ned som sælger.

 

Fast ejendom og ejendomsmægler

Muligheden for stor indtjening i denne branche gør det til en attraktiv karrierevej for mange. Samtidig er arbejdstiderne fleksible, så du kan opnå lige den work-life balance, du drømmer op.

Som sælger i ejendomsbranchen er det selvfølgelig vigtigt, at du er forhandlingsstærk og har en stor forståelse for ejendomsmarkedet. Men det er mindst lige så vigtigt, at du er god til mennesker, da salg af ejendomme ofte er en stor følelsesmæssig beslutning for kunderne.

 

Finansielle tjenester og forsikring

Når det kommer til finansielle tjenester og forsikringsselskaber, har du som sælger gode muligheder for at opnå løbende indtægter gennem fornyelser og krydssalgsmuligheder. Du kan både skabe merværdi for kunderne og styrke din egen indtjening.

Når det kommer til personlighed, er det vigtigt, at du har evnen til at opbygge tillid hos dine kunder. Uden den kan du ikke sælge komplekse, finansielle produkter. Samtidig er det en branche med meget kold kanvas, og du skal derfor været gearet til telefonsalg og ikke være bange for et nej.

Sælger: Forstå brancherne og vælg den rette for dig

 

Bil- og transportindustrien

Denne branche er en drøm for mange sælgere, og er du interesseret i biler, kan det meget vel være den rette for dig.

Fordelene ved transportbranchen inkluderer blandt andet muligheden for at arbejde med luksusmærker, hvilket kan gøre din dagligdag spændende og prestigefuld. Samtidig er provisionen fra de dyre produkter et motivationsmoment, der kan få dig til at stræbe efter succes og levere en førsteklasses service til kunderne.

 

Software og SaaS-platforme

Den høje vækst i branchen i kombination med abonnementsmodeller gør, at du som sælger kan generere en god løn i denne branche. Det sikrer økonomisk stabilitet og ofte med gode muligheder for provision.

Software og SaaS er en branche, der bygger på langsigtede relationer med kunderne, så du skal have et mindset, der matcher det. Samtidig giver den konstante teknologiske udvikling en dynamisk hverdag, som kræver, at du har stor forståelse for avanceret teknologi og hurtigt kan tilpasse dig skift i industrien.

 

Telekommunikation

Telekommunikation er et godt sted at starte for dig, der gerne vil prøve kræfter med salg. Her er brede produktporteføljer, lige fra mobiltelefoni og bredbånd til cloud-løsninger, og får prøvet kræfter med kold kanvas. Kan du skabe resultater i denne branche, er der gode muligheder for hurtigt at klatre op ad karrierestigen.

Der er der høj efterspørgsel på sælgere i branchen, og du kan ofte komme i gang uden en decideret salgsuddannelse – du skal bare være en dygtig sælger.

 

Fødevareindustri og drikkevarer

Fødevareindustrien er en branche, hvor der handles ofte. Det betyder, at der altid er salgsmuligheder, og når efterspørgslen er konstant, kan du som sælger også forvente en stabil indtægt.

Som sælger i fødevarerbranchen skal du i den grade være en people’s person, da der vil være bred kontakt med mange forskellige kunder, fx detailhandlere, hoteller, restauranter og supermarkeder. Det giver dig en varierende arbejdsdag med mulighed for at bygge langsigtede kunderelationer.

Hvilken branche skal du vælge? 

Nu er valget op til dig. Med kendskab til brancherne og de fordele og muligheder, der følger med, kan du bedre træffe dit næste karrierevalg, så du kommer godt fra start. Læs gerne 8 gode grunde til hvorfor du skal være sælger for mere inspiration.

Og husk, at der ikke nødvendigvis kun findes én rigtig branche for dig som sælger. Brian Frode forklarer: ”Ofte er der synergier, hvor visse brancher hænger godt sammen. Når vi rekrutterer for en virksomhed, handler det ikke om at finde en sælger, der har arbejdet med den slags salg én til én, men om at finde ud af, hvad sælgeren kan tilføre, og hvilke kvaliteter de har, som gør, at de passer ind i denne branche.”

FAQ

Hvilke brancher er de mest populære inden for salg?

Sælgere finder som regel arbejde i følgende brancher: Teknologi og it-løsninger, farmaceutisk industri og medicinsk udstyr, ejendomsmægleri, finansielle tjenester og forsikring, transportindustreien, software og SaaS, telekommunikation og fødevareindustrien.

Hvordan spiller personlighed og sælgertype ind i de forskellige brancher?

Valg af branche, der matcher ens personlighed og den sælgertype, man typisk er, kan optimere effektiviteten og succesen i salgsprocessen. En teknisk orienteret sælger kan trives inden for teknologi, mens en relationsskabende sælger kan være succesfuld i servicebrancher.

Hvorfor er det vigtigt for en sælger at finde den rette branche?

Når en sælger arbejder inden for en branche, der interesserer vedkommende eller vækker passion, er sandsynligheden for succes højere. En person, der er engageret og interesseret i det, han sælger, vil ofte være mere motiveret og dedikeret til sit arbejde. Det skaber større arbejdsglæde.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt