...

Hvorfor skal du være sælger?

Hvorfor skal du være sælger?

Har du længe gået og overvejet, om et job som sælger måske kunne være noget for dig? Eller er du helt ny i salgsverdenen og nysgerrig på, hvad det indebærer?

Hvis du er ambitiøs, nyder at løse udfordringer, møde nye mennesker og bygge relationer – og samtidig drømmer om et job med mulighed for at tjene gode penge – så er sælgerjobbet måske helt perfekt for dig.

Her kommer 8 gode grunde til, hvorfor du skal være sælger ­– og én god grund til, hvorfor du måske IKKE skal være det.

1. Friheden

Som sælger har du ofte en unik frihed til at forme din egen arbejdsdag. Du kan selv planlægge møder og organisere din tid uden at skulle stemple ind på et kontor på faste tidspunkter af døgnet. Du er i høj grad din egen chef.

Fleksibiliteten ved friheden giver bedre work-life balance samt mere medbestemmelse over det liv, du ønsker dig. Faktisk er fleksibilitet blevet en nøglefaktor for at fastholde medarbejdere i virksomheder. Det kan du læse mere om her.

2. Resultatorienteret

En sælgers præstation kan måles direkte gennem resultater, så du kan altid kan se, hvor dygtig du er. Hvis du er en målbevidst person, kan det være sjovt at måle din egen fremgang. Det hjælper til at identificere dine styrker og svagheder, så du ved, hvor du skal sætte ind for at udvikle dig og blive bedre.

At blive ”målt og vejet” som sælger giver incitament til at stræbe efter succes og konstant forbedre din indsats og evner.

“Hvis du kan lide hårdt arbejde og er villig til at dygtiggøre dig, har du mulighed for at tjene gode penge som sælger,” forklarer Brian Frode, Partner & Senior Recruiter hos DEDIKATION.

3. Høj variation

En sælgers dagligdag er sjældent den samme. Du vil støde på forskellige udfordringer hver dag, lige fra at identificere nye kundemuligheder eller opbygge langvarige relationer til marketingsopgaver og IT.

Den konstante variation gør arbejdet spændende, men det kræver også problemløsningsevner, fordi du konstant skal tilpasse din viden og erfaring til nye situationer, især hvis du arbejder på tværs af brancher. Til gengæld er der intet mere tilfredsstillende, end når du formår at fuldføre et salg og hjælpe en kunde med at løse et problem.

4. Økonomi

Der findes få typer arbejde, hvor du kan tjene gode penge uden krav om at have fuldført en specifik lang uddannelse. Som sælger er der intet glasloft. Provisionsstrukturer og bonusordninger er almindelige, hvilket betyder, at jo bedre du performer, desto større bliver din økonomiske belønning.

Hårdt arbejde og kontinuerlig stræben efter at være bedre i dag end i går giver dig mulighed for at tjene rigtig gode penge, hvis du vælger et job som sælger.

Hvorfor skal du være sælger?

5. Relationer

En vigtig del af at være sælger er at opbygge og vedligeholde relationer. Du møder mange mennesker i din dagligdag og bliver socialt stimuleret gennem kommunikation med kunder, samarbejdspartnere og kolleger.

Empati er nødvendig for at være en dygtig sælger, fordi du skal kunne gennemskue, hvad dine kunder har behov for for at etablere tillidsfulde forbindelser. At være drevet af penge kan ikke gøre det: Det er essentielt, at du nyder at hjælpe kunden, hvad enten det handler om at spare penge eller tid, at gøre deres liv nemmere eller deres virksomhed mere effektiv.

6. Nysgerrighed

Som sælger får du virkelig stimuleret din nysgerrighed. Du er nødt til at holde dig opdateret om industrien, produkter og markedstendenser for at forstå kundens behov. Én dag sidder du måske og ringer rundt til potentielle kunder, den næste dag er du ude og besøge virksomheder og ser, hvordan de fungerer i deres organisatoriske opbygning, kantine, mødelokaler og aflønning. Jobbet er altid stimulerende og sjældent kedeligt.

“Det er helt afgørende for din succes som sælger, at du er et empatisk menneske for at kunne forstå dine kunders behov og opbygge et tillidsfuldt forhold. Her er nysgerrighed et stærkt udgangspunkt,” fortæller Brian Frode.

7. Karrierestige

Ofte er der gode karrieremuligheder i salgsbranchen. Du starter ud med mindre kunder og kan arbejde dig op til for eksempel leder, entreprise, key account manager eller noget helt andet, du drømmer om.

Mange CEO’s og virksomhedsejere startede ud som sælgere, inden de nåede til tops. Sælgerjobbet skaber en platform for professionel vækst, hvor kun dine egne ambitioner og evner sætter grænser.

8. Færdigheder

Gennem interaktion med kunder, salgstræning og forhandlingsteknikker udvikler du en unik kombination af færdigheder, som ikke bare er afgørende inden for salg og er brugbare, hvis du nogensinde ønsker en anden karriere, men som også kan bruges i mange andre områder af livet. Se et udpluk her:

  • Kommunikationsevner: Du udvikler din evne til at interagere med andre mennesker, bygge relationer og networke. Du bliver i stand til at formidle budskaber klart og effektivt.
  • Problemløsning: Du bliver dygtig til at bruge din viden og kreativitet til at løse problemer.
  • Organisering: Du bliver stærkere i at planlægge, prioritere og arbejde metodisk.
  • Analytiske færdigheder: Du udvikler din evne til at kunne analysere vidensstof, situationer og mennesker.
  • Forhandlingsevner: Du lærer at bruge logik og følelser til at kunne forhandle og lave salg.
  • Tilpasningsevner: Du bliver dygtig til at tilpasse dig nye situationer hele tiden.

… og meget mere! I denne artikel kan du læse om hvilke kompetencer, der er spået til at blive de vigtigste i fremtiden.

Og til sidst: Én god grund til, hvorfor du måske ikke skal være sælger

Som sælger skal du ikke være bange for at række ud og tage kontakt, selvom du risikerer at blive afvist. Mange kunder siger nej, og det kan være udfordrende at bevare entusiasmen og selvtilliden i mødet med gentagne afslag. Hvis du har svært ved at håndtere afvisniger og har behov for en mere forudsigelig og mindre følelsesmæssigt krævende arbejdssituationen, er jobbet som sælger måske ikke noget for dig. Det er vigtigt at overveje dit personlige toleranceniveau, før du kaster dig ud i en karriere inden for salg.

Når det er sagt, er der mange glæder og fordele ved at blive sælger. Vi håber, listen har givet dig klarhed. Hvis du synes, et job som sælger lyder spændende, og du måske allerede har erfaring i salg, så kontakt DEDIKATION for en uforpligtende snak. Vi kan hjælpe dig med at finde dit næste salgsjob baseret på dine kompetencer og ønsker, og vi har mange karrieremuligheder hos spændende danske og internationale virksomheder.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt