3 ting du skal overveje, inden du skifter job

3 ting du skal overveje, inden du skifter job

August måned er højsæson for jobskifte. Kigger du længselsfuldt efter de af dine kollegaer, der har kvittet jobbet til fordel for et andet, så overvej disse tre ting, inden du selv smider din opsigelse på chefens kontor.

Vi danskere trives generelt godt på vores arbejdspladser. Det viser en undersøgelse foretaget af Dansk Arbejdsgiverforening i starten af året, og det skyldes først og fremmest ledelsesmæssig støtte og indflydelse på egne arbejdsopgaver. 

På trods af de flotte tal er antallet af jobskifte på det danske arbejdsmarked rekordhøjt, og hvis du er én af dem, der overvejer at finde et nyt job, kan du med fordel gøre dig en række overvejelser forinden – der kan nemlig være stor værdi i at slå bremserne i, forklarer Thomas Laudrup, CEO ved DEDIKATION:

“Du kan høste meget erfaring ved at være i den samme organisation i en længere årrække, så hvis du mangler faglig udvikling, så slå øjnene op og kig dig omkring, inden du siger op. Måske ligger mulighederne lige for dine fødder.”

 

Ansvar for egen udvikling

“Mangler du udfordringer, er det første du kan gøre – både for din egen og for ledelsens skyld – at sætte ord på, hvilke ansvarsområder du allerede har, og hvilken rolle du gerne vil have fremadrettet,” fortæller Thomas Laudrup og fortsætter: “Når du har sat ord på dine ønsker, så forsøg at udleve dem i det små. Er det ledelsesansvar, du savner, så tag den uformelle lederrolle i dit team. Det er en måde at teste dig selv på, inden du går til chefen eller søger videre til en anden organisation.”

Når du har tydeliggjort, hvilken retning du ønsker at udvikle dig i, så er næste skridt at kommunikere det, forklarer Thomas Laudrup: “Du skal være skarp i mælet overfor din leder og organisation. Måske har du allerede forsøgt, men giv det gerne et skud til, og sørg for at forberede dig, så du kan pointere specifikke situationer, hvor du enten har gjort eller kan gøre en forskel ved at få tildelt mere ansvar.”

Sidst men ikke mindst kan du opsøge dine drømme efter arbejde. Der findes et hav af inspirationsseminarer og coachingsamtaler, der kan guide dig i den rigtige retning, så du kan afprøve, om det virkelig er det rigtige, du går og drømmer om. 

“Det handler om at tage ansvar for din egen udvikling. Gør du det, vil du ofte opleve, at forandringen kommer helt af sig selv – og sker det ikke, kan du jo altid søge videre. Uanset hvad står du stærkere, når du har klarlagt og defineret dine krav til et bedre job,” afslutter Thomas Laudrup.

Del artiklen 

Del på facebook
Del på linkedin

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Er det sælgers marked?

Arbejdsmarkedet er rødglødende, og den ene branche efter den anden melder om mangel på arbejdskraft. Dygtige sælgere er også kommet i høj kurs, og det

Fra krise til mangel på arbejdskraft

Mens ledigheden fortsat falder, skriger virksomhederne på kvalificeret arbejdskraft. De manglende hænder påvirker både økonomi, kunder og ansatte, og spørgsmålet er, hvad du kan gøre,

KONTAKT OS

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt:

MENU

SIDSTE NYT

Er det sælgers marked?

Arbejdsmarkedet er rødglødende, og den ene branche efter den anden melder om mangel på arbejdskraft. Dygtige sælgere er også kommet i høj kurs, og det …

Læs mere →

På bagkant af OL – hvordan sætter du DIT team?

3 x guld, 4 x sølv og endnu 4 x bronze ved det netop overståede OL. Men ingen kommer så langt uden et stærkt bagland …

Læs mere →

Fra krise til mangel på arbejdskraft

Mens ledigheden fortsat falder, skriger virksomhederne på kvalificeret arbejdskraft. De manglende hænder påvirker både økonomi, kunder og ansatte, og spørgsmålet er, hvad du kan gøre, …

Læs mere →