Employer branding: Hvordan udnytter du det i din ansøgning?

Employer branding: Hvordan udnytter du det i din ansøgning?

Employer branding: Hvordan udnytter du det i din ansøgning?

Employer brand. Alle virksomheder har et – omend det ikke er alle, der aktivt arbejder med det – og du kan med fordel udnytte virksomhedens employer branding, når du skriver din ansøgning.

Grundlæggende kan employer branding defineres som virksomheders forsøg på at markedsføre sig overfor potentielle medarbejdere. Men hvad er et employer brand helt præcist – og hvordan kan du bruge det i din ansøgning?

“Employer branding handler om, at virksomheder forsøger at kommunikere alle de gode ting, der gør lige præcis deres arbejdsplads til et fedt sted at være. Det handler om at vise, at man har glade ansatte, at man har et godt ry,” fortæller Thomas Laudrup, CEO ved DEDIKATION, og han fortsætter: “Som kandidat skal du selvfølgelig udnytte, at du kender de gode historier, at du ved, det er et godt sted at arbejde. Det viser, at du har sat dig ind i virksomhedskulturen og er tiltalt af den.”

I en tid hvor det ikke længere er lønniveauet, der er afgørende for, om jobbet er interessant, er det altså vigtigt, at du formår at fortælle, hvad der så motiverer dig. Er det stemningen og kulturen på arbejdspladsen, er det fællesskabet eller er det noget helt tredje? Det er dyrt at rekruttere nye medarbejdere, og derfor er det vigtigt for virksomheden at få kandidater, der kan genkende sig selv i virksomhedskulturen – og som potentielt set har tænkt sig at blive i mange år.

Hvordan gør du i praksis?

“Vær klar i spyttet, når du fortæller, hvorfor du gerne vil arbejde i virksomheden. Hvad er det, der får dig til at tro, at det er den fedeste arbejdsplads? Kender du en, der allerede arbejder der, følger du virksomheden på de sociale medier, bliver du tiltalt af de mange arrangementer, der styrker fællesskabet?” spørger Thomas Laudrup retorisk og fortsætter: “Vis virksomheden hvad du er så vild med, og fortæl hvorfor. Så enkelt er det. Arbejdsgiveren må ikke være i tvivl om, at I er et godt match.”

Men motivation er selvfølgelig ikke det hele. Du skal også visualisere et billede af dig selv i jobbet; hvordan vil du løse de opgaver, du kommer til at stå over for, hvis jobbet bliver dit?

“Den gode ansøgning viser, hvorfor du gerne vil have jobbet, hvad du kan byde ind med rent fagligt og hvordan du passer ind i kulturen på arbejdspladsen,” afslutter Thomas Laudrup.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Lønmodtagere vil gerne dele lønoplysninger med kollegerne

Spørgsmålet om at dele lønoplysninger med sine kolleger er ofte subjektivt og afhænger af flere ting. Dels af den enkelte virksomhedskultur, dels af den personlige
Læs mere →

Hvordan netværk og uopfordrede henvendelser stadig spiller en rolle

Personlige netværk og uopfordrede henvendelser spiller stadig en stor rolle i rekrutteringsprocessen. De kan ligefrem være afgørende for at sikre dig professionel succes. Dette emne
Læs mere →

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt