Sælgere er i høj kurs – vil du have nyt job?

Sælgere er i høj kurs – vil du have nyt job?

Nye tal fra Business Danmarks salgsbarometer viser, at manglen på kvalificerede sælgere er på sit højeste i 10 år, og det er godt nyt for dig, der leder efter nye udfordringer. Få vores bedste råd til at blive fundet af headhunterne.

Er du en af de såkaldte kommercielle profiler; en ekstrovert, selvsikker og robust sælger der får energi af samvær og dialog – og leder du efter et nyt job? Så er der gode nyheder. Siden 2017 er andelen af virksomheder, der har svært ved at finde det rette salgspersonale næsten fordoblet: fra 33 % til 62 %. Det viser tal fra Business Danmark.

“Vi ser mange jobopslag til de kommercielle stillinger, men det har tydeligvis ikke været nok til at fange sælgernes opmærksomhed. Hos DEDIKATION har vi valgt at specialisere os i lige præcis den her type mennesker, fordi de er noget helt særligt, og fordi virksomhederne ikke selv kan finde dem,” fortæller Thomas Laudrup, CEO ved DEDIKATION.

Vil du findes af headhunteren?

Drømmer du om at blive spottet til den helt rigtige salgsstilling, handler det om at være synlig. Øger du synligheden, viser tallene, at der er gode chancer for, at headhunterne finder dig; i 2018 blev 66 % af Business Danmarks medlemmer opsøgt af en headhunter eller forsøgt hentet til en ny stilling.

“Som headhunter er vores netværk det stærkeste kort, vi har. Mange kandidater skal findes blandt folk, der allerede er i arbejde, og det sætter krav til os såvel som til de jobsøgende. Du skal være synlig, hvis vi skal finde dig,” forklarer Thomas Laudrup, og det bliver du først og fremmest ved at have en opdateret profil på LinkedIn.

Men én ting er at være på LinkedIn, en anden ting er at være aktiv på LinkedIn:

“At have en profil på LinkedIn handler ikke kun om at gøre sig lækker overfor rekrutteringsbureauerne. Det er også et spørgsmål om at pleje sit faglige netværk, være synlig og skabe en fagligt stærk profil, der forstår, hvad der rører sig ude i verden,” siger Thomas Laudrup.

Nøgleordene er netværk og inspiration.

Og så skal du selvfølgelig lægge kræfter i at skabe en skarp profil. Vil du vejes og måles af headhunteren og findes stærk nok til at blive hentet ind til en samtale, så skal din profiltekst, dit resumé og dit CV sidde lige i skabet. Der stilles høje krav til kvaliteten af dit materiale, og hvis du vil tiltrække de rette virksomheder, må du vise dit værd.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Januar er normalt højsæson for jobskifte – men ikke i år!

Nyt år, nyt job. Sådan har parolen som ofte lydt, når vi har ringet et nyt år ind. I år ser det dog anderledes ud. …

Læs mere →

Året der gik – trends og tendenser fra året 2022

Et år med højkonjunktur satte en fed streg under 2022 som året, hvor der var langt mellem ledige kandidater. For flere virksomheder har det været …

Læs mere →

Julen er hjerternes (og fællesskabets) fest

Julen står for døren, men inden klokkeklang og julesalmer lyder i det ganske land, vil vi gerne sende en hilsen til alle jer, der har …

Læs mere →