Ledelse – Lang erfaring er ikke nødvendigvis en fordel

Ledelse – Lang erfaring er ikke nødvendigvis en fordel

Drømmer du om at lande dit første lederjob, men er du bange for, at din manglende erfaring kommer til at stå i vejen for dig? Fat mod – lang erfaring er ikke nødvendigvis et gode, og det er virksomhederne ved at få øjnene op for.

I de fleste stillinger er det naturligvis en fordel, hvis du har bare en anelse erfaring, men den behøver ikke at komme fra lignende stillinger. Søger du dit første lederjob, handler det om at synliggøre dine resultater og italesætte, hvad du kan byde ind med, og hvordan du vil gøre det. Og så bør du altid forsøge at vende din manglende eller korte erfaring til din fordel, forklarer Thomas Laudrup, Founder & CEO hos DEDIKATION:

“Verden ændrer sig med lynets hast, og derfor er nytænkning og innovation mere aktuelt end nogensinde før. Går du fra medarbejder til leder, har du ikke nødvendigvis en masse erfaring, men til gengæld kommer “plejer” heller ikke til at stå i vejen for dig. Som ny leder er du åben for læring, du lytter til dine medarbejdere og du udvikler dig i takt med resten af verden – og dét er din fordel.”

3 råd til nye ledere

Ifølge en opgørelse fra Dansk Industri, er andelen af unge ledere på de danske arbejdsgange faldet de seneste år, men der er plads til nye og unge ledere, mener Thomas Laudrup:

“Alder spiller en rolle, når det kommer til menneskelige relationer, og derfor er der behov for nye ledere på arbejdsmarkedet. Ledelse handler i dag om at være nysgerrig og fremme medarbejdernes kompetencer, og den nye generation ser ikke længere på chefen med samme autoritet som tidligere. Som ung leder har du alle muligheder for at tilpasse dig de nye krav til ledelse.”

Thomas Laudrup har tre gode råd til dig, der er – eller gerne vil være – leder for første gang:

1) Kend din styrker 

Hvis du skal lande jobbet som leder uden videre erfaring, skal du i den grad kende dine andre styrker. Vær skarp på, hvad du kan byde ind med som menneske og leder, og forklar, hvilke egenskaber der vil gøre dig til en god leder for dine medarbejdere.

2) Gør dig umage

Måske får du ikke det første job, du kommer til samtale på, men så får du måske det næste. Eller det næste igen. Uanset hvad skal du blive ved med at gøre dig umage og forsøge at hente erfaring og resultater på andre måder, hvis det ikke er muligt i dit nuværende job.

3) Udnyt at du er ung

Den unge generation er født digitale og globale, og samtidig er de kritiske forbrugere. Udnyt at du kan begå dig i en verden, der er både digitale, disruptiv og kundeorienteret, fordi du ganske enkelt er født ind i den. Du har ny og værdifuld viden, og det skal du være tydelig omkring.

Del artiklen 

Del på facebook
Del på linkedin

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt:

MENU

SIDSTE NYT

Er din rekrutteringsproces helt så objektiv, som du tror?

Er du præget af tunnelsyn, når du rekrutterer? Måske går du ubevidst efter en særlig aldersgruppe eller et bestemt køn, når du leder efter en …

Læs mere →

Lover du for meget i dit stillingsopslag? Kandidater oplever, at jobannoncer ikke er virkelighedstro

Er du lige en tand for kreativ og oversælgende, når du formulerer et stillingsopslag? Undgå at pynte på sandheden hvis du vil rekruttere en kandidat, …

Læs mere →

Arbejdsgiver, drop genbrugte jobopslag – nye tider kræver andre metoder

Har du som arbejdsgiver hang til at genbruge gamle jobopslag, når du skal rekruttere nye medarbejdere? Et godt råd er: Drop det! Rusk op i …

Læs mere →