3 fejl der fælder dig til jobsamtalen

3 fejl der fælder dig til jobsamtalen

Skal du til jobsamtale, så undgå for alt i verden at lave de klassiske fejl. Dem der fører direkte til et afslag. Kender du dem ikke? Så læs med her.

I disse tider synes det at være en kendt sag, at “det er flot bare at blive kaldt til samtale.” Og bevares, det er da fedt, at du har brygget en ansøgning sammen, der præcis forklarer, hvorfor du er en egnet kandidat til stillingen. Det er bare endnu federe, hvis du rent faktisk får jobbet!

Der er ingen opskrift på at gå til jobsamtale, fortæller Thomas Laudrup, CEO ved DEDIKATION, men der helt banale fodfejl, du med lidt snilde let kan undgå at lave:

“Der er massevis af ting der kan gå galt under en jobsamtale, og du er ikke nødvendigvis herre over det hele. Men der er ingen grund til at friste skæbnen ved at træde godt og grundigt i spinaten, og derfor skal du have styr på de tre ting de fleste fejler på: forberedelse, førstehåndsindtryk og dårlige vaner.”

 

1) Forberedelse, forberedelse, forberedelse

Nogle jobansøgere er af den simple holdning, at det ikke er nødvendigt at forberede sig inden en jobsamtale, men ikke desto mindre er det afgørende for virksomhederne, når de skal vælge en kandidat.

I Ballisagers rekrutteringsanalyse 2015 angiver 72% af arbejdsgiverne, at det “at komme uforberedt til jobsamtalen” er den mest irriterende jobsøgningsadfærd. Og der er absolut ingen grund til at indlede en jobsamtale med, at irritere personen overfor dig.

Thomas Laudrup uddyber:

“Du skal have din research på plads, når du møder ind til jobsamtalen. Du skal vide alt, hvad der er værd at vide om virksomheden, og du skal sørge for at have forberedt svar på de mest oplagte spørgsmål. Det viser ikke bare at du interesserer dig, men også at du har sat dig ind i virksomhedskulturen og sandsynligvis allerede har dannet dig et indtryk af, om det er en arbejdsplads der passer til dig. Derudover skal du selvfølgelig kende dine forventninger til løn og vilkår, ligesom du skal have det gode argument for at vælge lige præcis dig på plads.”

 

2) Førstehåndsindtrykket er afgørende

Du har sikkert hørt det før, men vi kan ikke sige det nok: Førstehåndsindtrykket er afgørende for, hvordan din kommende arbejdsgiver opfatter dig – og her har Thomas Laudrup nogle helt enkle råd:

“Jeg har ladet mig fortælle, at en amerikansk undersøgelse for nogle år siden viste, at rekrutteringsprofessionelle der så 30 sekunder af en serie jobinterview på video, i næsten alle tilfælde kunne gætte, hvem der fik jobbet. Det er jo vanvittigt. Og helt essentielt for den måde du møder arbejdsgiveren på. Heldigvis er det let; du skal sørge for, at din personlige hygiejne er på plads og at du rammer den stedlige dresscode, og derudover skal du ranke ryggen, smile og give alle tilstedeværende et fast håndtryk.”

 

3) Læg dine dårlige vaner fra dig

Som mange andre, har du sikkert en dårlig vane eller to du forfalder til, når du bliver nervøs. Find ud af hvad det er, og øv dig på at lade være. Der er ikke meget der er mere irriterende, end en kandidat der hele tiden siger “øhh” eller “men,” en ansøger der trommer med fingrene i bordet, piller ved sine ører eller gør noget andet åndsvagt.

“Ved du ikke selv hvad du gør når du bliver nervøs, så spørg en ven. Så kan du samtidig spørge vedkommende, om I kan øve jer på samtalesituationen, så du kan træne dine dårlige vaner væk,” afslutter Thomas Laudrup.

Del artiklen 

Del på facebook
Del på linkedin

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt:

MENU

SIDSTE NYT

Er din rekrutteringsproces helt så objektiv, som du tror?

Er du præget af tunnelsyn, når du rekrutterer? Måske går du ubevidst efter en særlig aldersgruppe eller et bestemt køn, når du leder efter en …

Læs mere →

Lover du for meget i dit stillingsopslag? Kandidater oplever, at jobannoncer ikke er virkelighedstro

Er du lige en tand for kreativ og oversælgende, når du formulerer et stillingsopslag? Undgå at pynte på sandheden hvis du vil rekruttere en kandidat, …

Læs mere →

Arbejdsgiver, drop genbrugte jobopslag – nye tider kræver andre metoder

Har du som arbejdsgiver hang til at genbruge gamle jobopslag, når du skal rekruttere nye medarbejdere? Et godt råd er: Drop det! Rusk op i …

Læs mere →