...

Sådan finder du tid til at søge job (mens du er i job)

Sådan finder du tid til at søge job (mens du er i job)

At søge nyt arbejde er et fuldtidsjob i sig selv, så hvis du allerede er i arbejde, kan det selvsagt være svært at finde tiden til at lede efter drømmejobbet.

Hvis vi kunne, gav vi dig en række ekstra timer i døgnet til jobsøgning, men så enkelt er det desværre ikke. Til gengæld kan vi give dig 3 håndgribelige værktøjer til at håndtere din jobsøgning, så du holder motivationen ved lige og finder den tid, du skal bruge.

Ifølge Thomas Laudrup, headhunter og partner i DEDIKATION, kræver det, at du tager din situation alvorligt, hvis du ønsker at skifte job: “Som det første skal du finde ind til motivationen for at søge nye udfordringer. Hvis du bare sådan “godt kunne tænke dig” at skifte job, så bliver det svært at finde tiden til at læse stillingsopslag, skrive ansøgninger og gå til jobsamtaler. Hvis du er overbebyrdet og stresset i dit nuværende job, har et dårligt forhold til din chef eller ganske enkelt mangler udfordringer, så sig det højt til dig selv, og lad dét være motivationen.”

Når motivationen er på plads, er der 3 værktøjer, du med fordel kan bruge:

1. Registrer dig på jobportalerne

Som headhuntere er vi de første til at vide, hvor hurtigt jobannoncerne bliver slået op og taget af igen, og derfor er det vigtigt, at du hele tiden holder dig opdateret. I en travl hverdag kan det til gengæld være svært at sidde med øjnene klistret til diverse jobsider, og derfor kan du med fordel registrere dig på relevante portaler og hos rekrutteringsbureauer inden for din branche.

Du kan hurtigt og let uploade dit CV og samtidig tilmelde dig en service, der automatisk sender relevante stillingsopslag videre til din indbakke.

2. Skriv jobsøgningen i din kalender

Når først du har skrevet grundstenene til din ansøgning, tager det ikke lang tid at renskrive den, så den passer til det aktuelle job, du ønsker at søge. Alt du skal bruge er en halv time 2-3 gange om ugen, og det kan du sagtens finde, hvis du skriver det i kalenderen og ved, at det er dét, du skal på det givne tidspunkt.

“Når du skemalægger din jobsøgning, bliver du effektiv, og samtidig undgår du at føle, at du bruger al din fritid på at søge job,” forklarer Thomas Laudrup.

3. Vær ærlig over for din chef

Det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre, men hvis det er muligt, kan du med fordel tale med din chef om dine jobønsker. Måske er der muligheder i den organisation, du allerede arbejder i, og det vil i så fald gøre både jobsøgningen og din onboarding langt nemmere for alle parter.

“Drømmejobbet kan være lige rundt om hjørnet, uden at du ved det,” siger Thomas Laudrup og fortsætter: “Der sker ikke noget, hvis du ikke spørger, så overvej, om det er en mulighed at fortælle din chef, at du savner udfordringer.”

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt