...

Nyuddannede skriger på onboarding

Nyuddannede skriger på onboarding

Som nyuddannet er du ikke bare “den nye medarbejder” – du er ny på arbejdsmarkedet i det hele taget. Derfor er behovet for onboarding ekstra stort hos de unge, og som leder er det din opgave at skabe en god introperiode.

Det er svært for de fleste at starte i et nyt job, måske endda i en ny virksomhed. Som nyuddannet er det endnu sværere, fordi du endnu ikke har fundet dine ben at stå på – du kender ikke dig selv som ansat, kun som studerende.

Nyuddannet eller ej så er glæden stor, når jobbet er i hus, men allerede inden det første år er gået, er hver fjerde dansker ude af døren igen. Det viser undersøgelser fra bogen Onboarding – flyvende fra start. Vil du holde på dine medarbejdere, skal du sørge for et effektivt onboardingforløb, og det gælder især, hvis din nye medarbejder knap har nået at lægge eksamensbeviset fra sig.

“Onboarding er andet og mere end at byde velkommen. Det er et spørgsmål om at forstå virksomhedens kultur, udvikle relationer til kollegaerne, kende sin plads i teamet og kende de forventninger, der stilles,” forklarer Thomas Laudrup, der til dagligt leder DEDIKATION. “Onboarding er hårdt arbejde, og som leder er det dit ansvar.”

Halvdelen af de nyuddannede rykker hurtigt videre

I forvejen lyder det af meget, at hver fjerde dansker forlader jobbet inden for ét år, men tallet er endnu højere, når det kommer til de nyuddannede. Her er det næsten halvdelen af de ansatte, der pakker tasken og finder et andet job inden for 18 måneder – det skriver Business Danmark.

Det tal er alt for højt, hvis du vil drive en sund forretning – en fejlrekruttering løber nemlig hurtigt op i en udgift på 350.000-400.000 kroner. Effektiv onboarding kan ses på bundlinjen og mærkes på medarbejderengagementet, ligesom det forkorter tiden inden fuld performance, reducerer stress og øger den generelle tilfredshed med jobbet. Der er altså al mulig grund til at investere tid i et struktureret onboardingforløb.

Skab et vellykket onboardingforløb

Som arbejdsgiver er det dit ansvar, at din nye medarbejder falder til – nyuddannet eller ej – og vores bedste tip er helt enkelt: Start tidligt! Det fortæller Thomas Laudrup:

“I virkeligheden kommer der et helt forløb inden onboarding, nemlig preboarding. Så snart kontrakten er underskrevet skal du begynde at indlemme din nye medarbejder i virksomheden. Start i det små, men sørg for at holde linjen varm indtil første dag oprinder – og her kan du så sætte gang i dit planlagte onboardingforløb.”

Vil du vide mere om preboarding og onboarding, kan du med fordel læse artiklen “Preboarding: Kom ind i kampen, hvis du vil holde på dine medarbejdere” eller “Onboarding er en socialiseringsproces“.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Vær åben og nysgerrig, når recruiteren kontakter dig

Er du blevet kontaktet af en recruiter, fordi du er et godt match til en given virksomhed? Og gibber det lidt i dig efter at ...
Læs mere →

Hvilke karrieremuligheder tilbyder et job som sælger?

En af fordelene ved at være sælger er de mange muligheder for at stige i graderne. Hvad enten du er ny i branchen eller allerede ...
Læs mere →

Hvad indebærer jobbet som sælger?

Alle kan blive sælger, men det er ikke alle, der kan blive en god sælger. Det kræver nemlig en hel speciel blanding af viden, færdigheder ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt