Nyuddannede skriger på onboarding

Nyuddannede skriger på onboarding

Som nyuddannet er du ikke bare “den nye medarbejder” – du er ny på arbejdsmarkedet i det hele taget. Derfor er behovet for onboarding ekstra stort hos de unge, og som leder er det din opgave at skabe en god introperiode.

Det er svært for de fleste at starte i et nyt job, måske endda i en ny virksomhed. Som nyuddannet er det endnu sværere, fordi du endnu ikke har fundet dine ben at stå på – du kender ikke dig selv som ansat, kun som studerende.

Nyuddannet eller ej så er glæden stor, når jobbet er i hus, men allerede inden det første år er gået, er hver fjerde dansker ude af døren igen. Det viser undersøgelser fra bogen Onboarding – flyvende fra start. Vil du holde på dine medarbejdere, skal du sørge for et effektivt onboardingforløb, og det gælder især, hvis din nye medarbejder knap har nået at lægge eksamensbeviset fra sig.

“Onboarding er andet og mere end at byde velkommen. Det er et spørgsmål om at forstå virksomhedens kultur, udvikle relationer til kollegaerne, kende sin plads i teamet og kende de forventninger, der stilles,” forklarer Thomas Laudrup, der til dagligt leder DEDIKATION. “Onboarding er hårdt arbejde, og som leder er det dit ansvar.”

Halvdelen af de nyuddannede rykker hurtigt videre

I forvejen lyder det af meget, at hver fjerde dansker forlader jobbet inden for ét år, men tallet er endnu højere, når det kommer til de nyuddannede. Her er det næsten halvdelen af de ansatte, der pakker tasken og finder et andet job inden for 18 måneder – det skriver Business Danmark.

Det tal er alt for højt, hvis du vil drive en sund forretning – en fejlrekruttering løber nemlig hurtigt op i en udgift på 350.000-400.000 kroner. Effektiv onboarding kan ses på bundlinjen og mærkes på medarbejderengagementet, ligesom det forkorter tiden inden fuld performance, reducerer stress og øger den generelle tilfredshed med jobbet. Der er altså al mulig grund til at investere tid i et struktureret onboardingforløb.

Skab et vellykket onboardingforløb

Som arbejdsgiver er det dit ansvar, at din nye medarbejder falder til – nyuddannet eller ej – og vores bedste tip er helt enkelt: Start tidligt! Det fortæller Thomas Laudrup:

“I virkeligheden kommer der et helt forløb inden onboarding, nemlig preboarding. Så snart kontrakten er underskrevet skal du begynde at indlemme din nye medarbejder i virksomheden. Start i det små, men sørg for at holde linjen varm indtil første dag oprinder – og her kan du så sætte gang i dit planlagte onboardingforløb.”

Vil du vide mere om preboarding og onboarding, kan du med fordel læse artiklen “Preboarding: Kom ind i kampen, hvis du vil holde på dine medarbejdere” eller “Onboarding er en socialiseringsproces“.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

MENU

SIDSTE NYT

Lønmodtagere vil gerne dele lønoplysninger med kollegerne

Spørgsmålet om at dele lønoplysninger med sine kolleger er ofte subjektivt og afhænger af flere ting. Dels af den enkelte virksomhedskultur, dels af den personlige
Læs mere →

Hvordan netværk og uopfordrede henvendelser stadig spiller en rolle

Personlige netværk og uopfordrede henvendelser spiller stadig en stor rolle i rekrutteringsprocessen. De kan ligefrem være afgørende for at sikre dig professionel succes. Dette emne
Læs mere →

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt