blog 4

Skriv nu for pokker bare, hvad jobbet går ud på!

Skriv nu for pokker bare, hvad jobbet går ud på!

Mærker du sveden pible frem på panden, når du læser de mange krav til både uddannelse, erfaring og personlige kompetencer i jobannoncerne? Måske får du endda en smule præstationsangst og lader være med at søge jobbet? 

Du skal være omstillingsparat, fleksibel og robust, mens du holder mange bolde i luften, er effektiv, skaber resultater og måske endda agerer ekspert. Og du skal gøre det på egen hånd, men også sammen med andre…

Jobannoncer er efterhånden en lang liste af tillægsord, som intet menneske kan være på én og samme tid. Buzzwords og præstationsord, slidte floskler og idéforladte sætninger. Inden du når til dét, jobbet i virkeligheden handler om, har du mistet pusten. Måske endda troen på dig selv. For hvis alle andre kan være solorytter og teamplayer (for lige at fortsætte flosklerne…) på samme tid, hvorfor kan du så ikke?

Tro os; det er ikke dig, den er gal med. Det er jobannoncerne. Men vi forstår det godt, hvis du er ved at blive sindsyg!

Skal du gå med på legen?

Det helt store spørgsmål er nu, om du skal spille efter de samme regler som arbejdsgiveren. Hvis stillingsopslaget byder op til dans (vi kan lige så godt blive i flosklernes verden…) med klichéer og hule metaforer, skal du så følge med – eller skal du i stedet tage styringen?

Spørger du os, skal du selvfølgelig droppe de værdiløse sætninger. Ingen arbejdsgiver er interesseret i at læse floskler – heller ikke selvom vedkommende selv har delt rundhåndet ud af dem i stillingsopslaget. At skrive, at du kan holde mange bolde i luften, er så udvandet en kliché, at din ansøgning nærmer sig skraldespanden med hastige skridt allerede der. Skriver du, at du BÅDE kan arbejde selvstændigt OG i teams, får du arbejdsgiveren helt op i det røde felt; selvfølgelig kan du det, men du er nok bedre til det ene end til det andet.

I stedet skal du vise indlevelse og turde være original. Du skal ikke være bange for at vise, hvem du er.

Og lad os så håbe, at arbejdsgiverne selv tør skrive mere levende og ærligt i fremtiden. At de skruer ned for flosklerne og “bare” beskriver, hvordan en typisk uge eller arbejdsdag ser ud – så bliver det noget sjovere at søge job.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt