blog 5

Drop CV-fikseringen; den perfekte kandidat findes ikke

Drop CV-fikseringen; den perfekte kandidat findes ikke

I et marked med rekordlav ledighed, nytter det ikke at bide sig fast i kravet om det perfekte CV. Tænk ud af boksen, og fokuser på andre og mere væsentlige egenskaber, når du leder efter din nye medarbejder.

Hvis du gør som de fleste andre ledere og rekrutteringskonsulenter på jagt efter den rette medarbejder, kigger du CV’et igennem og tjekker, hvor mange flueben kandidaten kan sætte i forhold til dine krav. Er tallet for lavt, ryger vedkommende i bunken med ”tak, men nej tak.”

Men det er for dumt!

Selvfølgelig vil du gerne have en kandidat, der har erfaring fra en lignende stilling, men er det ligefrem bydende nødvendigt? Og kunne man forestille sig, at it-programmerne kan læres, hvis kandidaten har generel forståelse for it? Og hvor vigtigt er uddannelsesniveauet reelt, hvis vedkommende er dygtig til sit fag?

Det er farligt at lukke øjnene for de ”skæve” kandidater med det ”forkerte” CV. Der kan ligge guld gemt i bunken, og du risikerer at overse det, hvis du kun fokuserer på CV’et.

Du skaber selv dit team

Den perfekte kandidat står øverst på enhver arbejdsgivers ønskeliste, men der er ikke plug and play-løsninger til alle.

Du skal tænke ud af boksen og gå efter potentialet.

En kandidat med den rette indstilling og grundkompetencerne i orden kan sikre, at du kan holde hjulene kørende i virksomheden, og hvis du vælger at investere lidt tid i vedkommende, kan du udvikle kandidaten til at blive den medarbejder, du drømmer om. Det er dig, der sætter rammerne; dig der skaber den perfekte medarbejder.

Men det kræver, at du kan give slip på CV-fikseringen. De færreste kan leve op til alle dine krav på én gang, og du skal se CV’et som en guideline – ikke som en facitliste. Du skal se mennesket bag ordene. Værdierne, personligheden og det absolut vigtigste: mulighederne.

Vær nysgerrig, ansæt på fremtiden

Vi bevæger os i en verden, hvor kompetencer hurtigt forældes. Hvad der var nyt i går, er allerede gammelt i morgen, og du skal ansætte kandidater til en foranderlig hverdag, hvor der hele tiden skal tillæres nye evner.

Med andre ord kan det være fuldstændig ligegyldigt, om kandidatens CV lever op til alle dine krav. I morgen skal vedkommende alligevel lære noget nyt! Men hvordan finder du så din nye medarbejder?

Det handler først og fremmest om at være nysgerrig. Du skal være åben og se mulighederne for udvikling hos de kandidater, der søger jobbet. Vær ikke bange for at ansætte en med lidt kant eller en, der mangler kompetencer. Kig efter jobmotivationen og den tilgang, der hedder: ”Det har jeg ikke prøvet før, men det kan jeg sagtens lære!”

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt