...

Headhunting – når kun få kandidater kan matche rollen!

Headhunting – når kun få kandidater kan matche rollen!

Det kræver mange ressourcer at finde den helt rigtige medarbejder, og tidspres, manglende erfaring og forkert fokus fører ofte til en fejlslagen rekruttering – og dét er dyrt. Med et konsulenthus i spidsen får du det rette match i første omgang.

Har du kig på en navngiven kandidat, eller leder du efter en helt bestemt personlighed til at besætte den ledige stilling, kan du hurtigt komme til kort med traditionel rekruttering. Der skal hårdere midler i brug, hvis du vil tiltrække de dygtigste kandidater – dem der allerede er i job – og her er headhunting et godt valg.

Hos DEDIKATION har vi specialiseret os i at matche de dygtigste ledere, sælgere og specialister med specifikke virksomheder, og det foregår med fuld diskretion, da mange kandidater allerede er beskæftiget i en anden stilling – det forklarer Thomas Laudrup, Founder & CEO hos DEDIKATION:

”De rette medarbejdere er afgørende for din markedsposition, men de bedste af slagsen har som regel et arbejde i forvejen. Diskretion er nøgleordet, og i en headhuntingproces går vi udenom annoncering, vi afholder samtaler på nye steder og kandidaten underskriver ofte en fortrolighedsaftale (NDA) – på den måde sikrer vi en individuel proces tilpasset både kandidat og virksomhed.”

Headhunting handler om at finde præcis den rette kandidat, og det er en længerevarende proces, der sagtens kan tage op til 6 måneder – men det er det værd, når du i samme ombæring overtager nye markedsandele; med den rigtige sælger følger ofte større omsætning og know how, med den rigtige specialist får du know how og større hastighed, mens du med den helt rette leder får et team, der trives og motiveres.

 

Læs også artiklen “Ledelse – 5 undervurderede egenskaber hos den gode leder

 

Hvorfor anvende et konsulenthus i kampen om medarbejderne?

Det kan være fristende at kaste sig over rekrutteringsprocessen på egen hånd – måske for at spare penge – men det er ikke ualmindeligt, at en fejlrekruttering løber op i 300.000-500.000 kr., og samtidig skal både du og de resterende ansatte bruge ressourcer på at interagere med og oplære en medarbejder, der forlader virksomheden igen inden for kort tid.

Headhunting er en disciplin, der kræver et stort professionelt netværk i kombination med lang erfaring og en stærk menneskekender. Rekruttering er nemlig ikke et spørgsmål om at finde kandidaten med de rette kompetencer – det handler om at finde netop dét menneske, der passer ind i teamet, kulturen og virksomhedens værdisæt og som samtidig har de faglige kvaliteter, der skal til for at løse opgaverne.

”Hos DEDIKATION planlægger vi rekrutteringsprocessen ud fra dine behov. Vi finder high-performere gennem vores netværk af specialister og kommercielle profiler, og typisk identificerer vi et felt af dygtige kandidater, screener deres kompetencer, holder samtaler og udfører tests, inden vi sender dem videre til dig – du får altså kun de bedst egnede kandidater til bords, så du kan bruge dine rekrutteringsressourcer mest effektivt.”

Mange er af den opfattelse, at headhunting kun kan bruges, når den næste direktør skal findes, men det kunne ikke være mere forkert. Leder du efter en nøglemedarbejder, der kan skabe øjeblikkelig værdi for virksomheden – ja, så er headhunting den helt rette metode.

FAQ BOKS

Hvad er headhunting?

Headhunting er en diskret rekrutteringsproces, hvor vi går udenom traditionel annoncering og lignende processer. Det handler om at finde den helt rigtige kandidat, og denne person er ofte i arbejde i forvejen.

Hvad koster en fejlrekruttering?

Det koster hurtigt mellem 300.000-500.000 at ansætte den forkerte medarbejder, og derfor kan det betale sig at bruge tid på at finde det rigtige match mellem kandidat og virksomhed.

Hvor lang tid tager headhunting?

Headhunting er en længerevarende og diskret proces, der kan tage helt op til 6 måneder.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt