Outplacement: Vil du give din opsagte medarbejder de bedste muligheder?

Outplacement: Vil du give din opsagte medarbejder de bedste muligheder?

At blive afskediget vil for de fleste være en stor omvæltning, og det er ikke ualmindeligt at opleve både sorg, fortvivlelse og usikkerhed, når det sker. Vil du hjælpe din opsagte medarbejder videre, kan du med fordel tilbyde vedkommende et outplacementforløb.

Det er aldrig sjovt at opsige en medarbejder, og i de fleste situationer ønsker du som arbejdsgiver at give den opsagte de bedste muligheder for at komme godt videre i et ny job – og her kan et professionelt outplacementforløb gøre en forskel:

”Outplacement består i al sin enkelthed af at hjælpe den opsagte medarbejder med at tænke i nye perspektiver. Det er et afklaringsforløb, hvor individuelle møder, profiltests og løbende sparring åbner op for nye muligheder, så kandidaten kommer godt videre. Måske i en helt anden retning end tidligere,” forklarer Thomas Laudrup, founder & CEO hos DEDIKATION.

Omdrejningspunktet for et outplacementforløb er naturligvis at hjælpe med at definere den opsagte medarbejders personlige og faglige kompetencer, så vedkommende kan få succes i jobsøgningen.

Hvad indeholder et outplacementforløb?

Hos DEDIKATION er målet med outplacement at støtte den opsagte medarbejder gennem personlig rådgivning, så vedkommende kan arbejde målrettet mod et nyt job.

Vi kommer blandt andet omkring:

  • Karriereafklaring – Hvad vil jeg nu?
  • Kompetenceafklaring – Hvad kan jeg?
  • Jobsøgningsstrategi – Hvordan finder jeg et nyt job?

Et outplacementforløb kan være en øjenåbner for den opsagte i en tid, hvor vedkommendes verden er vendt på hovedet. De fleste går rundt med uafklarede karrierespørgsmål, og ved at se afskedigelsen fra en anden vinkel kan vi hjælpe med at genskabe mening, (ny) retning og sammenhæng for medarbejderen.

Konkrete værktøjer til jobsøgning

Personlig rådgivning, sparring, tests og afklaringsforløb er en stor del af outplacement, men der er også den mere praktiske del – nemlig hvordan den opsagte medarbejder finder et nyt job. Når afklaringen er på plads, fokuserer vi på at videregive håndgribelige værktøjer til jobsøgning, så det endelige mål kan nås: At finde et nyt job.

”Vores mange år i rekrutteringsbranchen betyder, at vi om nogen ved, hvad der skal til, hvis en kandidat skal være attraktiv for arbejdsgiverne. CV, ansøgning, netværk, jobsamtale – vi har hands-on erfaring med det hele, og vi kan guide den opsagte igennem processen, give feedback og motivere, indtil målet nås,” forklarer Thomas Laudrup.

 

Skal du afskedige en medarbejder, og ønsker du at give vedkommende de bedste muligheder for at komme godt videre, så tøv ikke med at kontakte os – vi har altid tid til en uforpligtende snak og en varm kop kaffe.

Og mangler du gode råd til, hvordan du skal gribe opsigelsessamtalen an – så læs med her.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Sælger: Forstå brancherne og vælg den rette for dig

Sælgere findes inden for alle brancher, men hvis du ikke er en garvet og erfaren sælger, kan det være svært at finde ud af, hvilken ...
Læs mere →

Hvorfor skal du være sælger?

Har du længe gået og overvejet, om et job som sælger måske kunne være noget for dig? Eller er du helt ny i salgsverdenen og ...
Læs mere →

Få flere ansøgere uden den motiverede ansøgning

Ifølge et eksperiment foretaget at senior IT-rekrutteringskonsulent Mathias André Jørgensen fra Jobindex vil du kunne få mange flere egnede kandidater til dine stillinger, hvis du ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt