5 ting du IKKE skal skrive i dit CV

5 ting du IKKE skal skrive i dit CV

5 ting du IKKE skal skrive i dit CV

Er du et af de mennesker, der, når du skriver dit CV eller din jobansøgning, helt uoverlagt bruger ord om dig selv, som du aldrig ville bruge i en mundtlig kontekst? Bare rolig, du er én af mange, men du bør bestemt gøre noget ved det.

Dit CV og din ansøgning er ret essentielle elementer, når det kommer til at søge job i en ny virksomhed, og der er absolut ingen grund til at fylde dem med floskler og tåbelige vendinger, som får arbejdsgiveren til at ryste opgivende på hovedet.

Vi har samlet 5 eksempler på ord og karaktertræk, der bestemt er bemærkelsesværdige, men som er decideret pinlige at bruge om dig selv; læs dem, og styr uden om de værste brølere.

1) ”Jeg er resultatorienteret”

Det er da dejligt at høre, men hvad er det helt præcis for resultater, du styrer i mod? Hvis du vitterligt er resultatorienteret, så brug den kostbare linjeplads på at fortælle, hvilke resultater du HAR skabt – det er noget, der er til at forstå.

2) ”Jeg er professionel”

Ordet ”professionel” siger i virkeligheden absolut intet om dig som person, og uanset hvilken form for arbejde du søger, bør arbejdsgiveren som minimum kunne forvente, at du har en professionel tilgang til dine opgaver.

Det er et fyldord og en kliché, så drop det.

3) ”Jeg er kreativ”

Virkelig? Er du kreativ? Hvorfor er det så lige, at du skriver det i stedet for at vise det? Dit CV og din ansøgning er begge oplagte redskaber til at vise din kreativitet; hvad har du bedrevet, der er så anderledes, at du – af andre – bør betegnes som en yderst kreativ person?

4) ”Jeg er sjov”

Humor er en vigtig egenskab. Ingen tvivl om det. Og det er ret let at bevise overfor din potentielle arbejdsgiver, at du er sjov; få ham eller hende til at le.

Og hey… bare et lille fif: De ruller ikke grinende rundt på gulvet, fordi du skriver, at du er sjov…

5) ”Jeg arbejder selvstændigt”

Øhh ja… det gør du forhåbentlig, for hvordan havde du ellers tænkt dig at udfylde jobbet?

Undlad for alt i verden at bruge plads i din ansøgning på at forklare, at du kan passe dit arbejde, uden at din chef eller en kollega holder dig i hånden hvert minut.

Hvad skal du så gøre i stedet?

Hvis du er nået hertil, så har du sikkert forstået, at det der med flade tillægsord ikke virker så godt – men hvad virker så?

Spørger du os, er det ret enkelt:

Walk the talk!

Du kan sagtens være resultatorienteret, topprofessionel og en humørbombe uden lige, men så skal du VISE det. Det er langt mere effektivt, når andre selv konkluderer, at du er kreativ og sjov. Skal du beskrive dine egenskaber i en ansøgning, så brug udsagnsord i stedet for tillægsord; forklar hvordan du gør det, du gør. Det skaber flere billeder hos læseren, og som person og mulig kandidat til jobbet står du skarpere i læserens bevidsthed.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Lønmodtagere vil gerne dele lønoplysninger med kollegerne

Spørgsmålet om at dele lønoplysninger med sine kolleger er ofte subjektivt og afhænger af flere ting. Dels af den enkelte virksomhedskultur, dels af den personlige
Læs mere →

Hvordan netværk og uopfordrede henvendelser stadig spiller en rolle

Personlige netværk og uopfordrede henvendelser spiller stadig en stor rolle i rekrutteringsprocessen. De kan ligefrem være afgørende for at sikre dig professionel succes. Dette emne
Læs mere →

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt