5 ting du IKKE skal skrive i dit CV

5 ting du IKKE skal skrive i dit CV

5 ting du IKKE skal skrive i dit CV

Er du et af de mennesker, der, når du skriver dit CV eller din jobansøgning, helt uoverlagt bruger ord om dig selv, som du aldrig ville bruge i en mundtlig kontekst? Bare rolig, du er én af mange, men du bør bestemt gøre noget ved det.

Dit CV og din ansøgning er ret essentielle elementer, når det kommer til at søge job i en ny virksomhed, og der er absolut ingen grund til at fylde dem med floskler og tåbelige vendinger, som får arbejdsgiveren til at ryste opgivende på hovedet.

Vi har samlet 5 eksempler på ord og karaktertræk, der bestemt er bemærkelsesværdige, men som er decideret pinlige at bruge om dig selv; læs dem, og styr uden om de værste brølere.

 

1) ”Jeg er resultatorienteret”

Det er da dejligt at høre, men hvad er det helt præcis for resultater, du styrer i mod? Hvis du vitterligt er resultatorienteret, så brug den kostbare linjeplads på at fortælle, hvilke resultater du HAR skabt – det er noget, der er til at forstå.

 

2) ”Jeg er professionel”

Ordet ”professionel” siger i virkeligheden absolut intet om dig som person, og uanset hvilken form for arbejde du søger, bør arbejdsgiveren som minimum kunne forvente, at du har en professionel tilgang til dine opgaver.

Det er et fyldord og en kliché, så drop det.

 

3) ”Jeg er kreativ”

Virkelig? Er du kreativ? Hvorfor er det så lige, at du skriver det i stedet for at vise det? Dit CV og din ansøgning er begge oplagte redskaber til at vise din kreativitet; hvad har du bedrevet, der er så anderledes, at du – af andre – bør betegnes som en yderst kreativ person?

 

4) ”Jeg er sjov”

Humor er en vigtig egenskab. Ingen tvivl om det. Og det er ret let at bevise overfor din potentielle arbejdsgiver, at du er sjov; få ham eller hende til at le.

Og hey… bare et lille fif: De ruller ikke grinende rundt på gulvet, fordi du skriver, at du er sjov…

 

5) ”Jeg arbejder selvstændigt”

Øhh ja… det gør du forhåbentlig, for hvordan havde du ellers tænkt dig at udfylde jobbet?

Undlad for alt i verden at bruge plads i din ansøgning på at forklare, at du kan passe dit arbejde, uden at din chef eller en kollega holder dig i hånden hvert minut.

 

Hvad skal du så gøre i stedet?

Hvis du er nået hertil, så har du sikkert forstået, at det der med flade tillægsord ikke virker så godt – men hvad virker så?

Spørger du os, er det ret enkelt:

Walk the talk!

Du kan sagtens være resultatorienteret, topprofessionel og en humørbombe uden lige, men så skal du VISE det. Det er langt mere effektivt, når andre selv konkluderer, at du er kreativ og sjov. Skal du beskrive dine egenskaber i en ansøgning, så brug udsagnsord i stedet for tillægsord; forklar hvordan du gør det, du gør. Det skaber flere billeder hos læseren, og som person og mulig kandidat til jobbet står du skarpere i læserens bevidsthed.

Del artiklen 

Del på facebook
Del på linkedin

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Er det sælgers marked?

Arbejdsmarkedet er rødglødende, og den ene branche efter den anden melder om mangel på arbejdskraft. Dygtige sælgere er også kommet i høj kurs, og det

Fra krise til mangel på arbejdskraft

Mens ledigheden fortsat falder, skriger virksomhederne på kvalificeret arbejdskraft. De manglende hænder påvirker både økonomi, kunder og ansatte, og spørgsmålet er, hvad du kan gøre,

KONTAKT OS

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt:

MENU

SIDSTE NYT

Uopfordret jobsøgning – hvordan kontakter du bedst virksomhederne?

At søge et job uopfordret kommer med en række udfordringer, netop fordi det er uopfordret. Vi dykker ned i emnet og giver gode råd til, …

Læs mere →

Er det sælgers marked?

Arbejdsmarkedet er rødglødende, og den ene branche efter den anden melder om mangel på arbejdskraft. Dygtige sælgere er også kommet i høj kurs, og det …

Læs mere →

På bagkant af OL – hvordan sætter du DIT team?

3 x guld, 4 x sølv og endnu 4 x bronze ved det netop overståede OL. Men ingen kommer så langt uden et stærkt bagland …

Læs mere →