Hvordan netværk og uopfordrede henvendelser stadig spiller en rolle

Hvordan netværk og uopfordrede henvendelser stadig spiller en rolle

Personlige netværk og uopfordrede henvendelser spiller stadig en stor rolle i rekrutteringsprocessen. De kan ligefrem være afgørende for at sikre dig professionel succes.

Dette emne har Konsulenthuset Ballisager taget op i Rekrutteringsanalysen 2023, der er udarbejdet på baggrund af besvarelser fra 1.239 virksomheder ud af 3.371 adspurgte.

Overordnet er der nogle konklusioner i Ballisagers analyse, der er værd at dykke ned i, og som er fremhævet af de adspurgte virksomheder. Det gælder især disse fire udsagn:

Positiv attitude og motivation åbner døre

Hvis du kontakter en virksomhed uopfordret med en positiv tilgang, kan det have en betydelig indflydelse på dit liv og din karriere. Når du nærmer dig udfordringer med en positiv indstilling, viser det, at du er mere tilbøjelig til at se muligheder i stedet for hindringer.

Positiv tænkning er forbundet med forbedret mentalt velvære og dermed et overordnet bedre mentalt helbred. Det kan hjælpe med at reducere stressniveauer, øge lykkefølelsen og forbedre den generelle sundhed. Egenskaber, som enhver arbejdsgiver vil sætte stor pris på.

Læs også: Grib telefonen og efterlad et godt indtryk hos din (måske) kommende arbejdsgiver

Plus, når kandidaten gør sig relevant

At gøre dine kompetencer relevante for virksomheden viser ikke kun, at du har den rigtige faglige baggrund, men også at du er dedikeret til at bidrage positivt til virksomhedens succes. Hvis du kan vise, at du har sat sig grundigt ind i virksomhedens mission, værdier og specifikke udfordringer, giver det dig mulighed for at tilpasse dine kompetencer og erfaringer.

I stedet for blot at nævne dine færdigheder og andre fortræffeligheder, bør du være mere konkret. Fokusér på relevante og konkrete resultater, du har opnået i tidligere jobs og positioner.

Hvordan netværk og uopfordrede henvendelser stadig spiller en rolle

Gode spørgsmål er et uopfordret hit

At stille gode spørgsmål kan ikke kun give dig vigtig information, men det viser også, at du er proaktiv, nysgerrig og engageret i at finde den rette balance mellem dine færdigheder og virksomhedens behov.

Og hvad er så ”gode” spørgsmål i denne sammenhæng. En håndfuld eksempler kunne være disse:

  • Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud i dette job?
  • Hvordan måler i succes i denne rolle?
  • Hvordan kan jeg bedst bidrage til teamet eller projektet?
  • Hvordan ser virksomhedens vækststrategi ud på kort og langt sigt?
  • Hvad er de største udfordringer, teamet og virksomheden står over for lige nu?

Lave forventninger i forhold til at kende firmaets kultur

Uopfordrede henvendelser opfattes som mere uformelle, især når de kommer fra enkeltpersoner. Det kan være en medvirkende årsag til, at det er mere acceptabelt ikke at have indgående kendskab til alle aspekter af virksomhedens kultur.

Selvom det ikke altid forventes, at du har fuldstændig indsigt i virksomhedens kultur ved en uopfordret henvendelse, vil det altid være en fordel at vise, at du har gjort nogle grundlæggende undersøgelser. At have en vis forståelse for virksomheden viser engagement og interesse, og det kan vise sig at være afgørende, når du søger job.

Værdien af personlige netværk

Skaber flere muligheder

Personlige netværk giver dig adgang til en bred vifte af mennesker og ressourcer, både fra din egen branche og fra andre ekspertiseområder. Det kan åbne døre til professionelle muligheder, du ellers ikke ville være opmærksom på og kan give dig en indsigt, som kan være afgørende, når du træffer beslutninger om din fremtidige karriere.

Referencer og anbefalinger

Hvis du har et stærkt netværk, vil det være nemmere at få kontakter herfra til at give dig referencer og anbefalinger, som ofte er meget værdifuldt i en rekrutteringsproces. De fleste arbejdsgivere sætter stor pris på anbefalinger fra personer, de stoler på og har tillid til.

Ekstra jobmuligheder

Mange jobs besættes gennem uformelle kanaler, uden at de har været annonceret offentligt. Ved at opbygge et stærkt netværk øger du dine chancer for at få adgang til disse skjulte jobmuligheder. Du får også nemmere ved at holde dig ajour med det, der sker i forskellige sektorer og brancher, når først du har fået jobbet og skal vedligeholde din karriere.

Læs også: Flere virksomheder rekrutterer via LinkedIn

”Samlet set er et solidt personligt netværk og evnen til at foretage uopfordrede henvendelser ikke kun vigtige i situationer med jobsøgning og rekruttering”, siger Thomas Laudrup, CEO hos Dedikation. ”Det spiller også en central rolle i opbygning og vedligeholdelse af en succesfuld karriere over tid”.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Sælger: Forstå brancherne og vælg den rette for dig

Sælgere findes inden for alle brancher, men hvis du ikke er en garvet og erfaren sælger, kan det være svært at finde ud af, hvilken ...
Læs mere →

Hvorfor skal du være sælger?

Har du længe gået og overvejet, om et job som sælger måske kunne være noget for dig? Eller er du helt ny i salgsverdenen og ...
Læs mere →

Få flere ansøgere uden den motiverede ansøgning

Ifølge et eksperiment foretaget at senior IT-rekrutteringskonsulent Mathias André Jørgensen fra Jobindex vil du kunne få mange flere egnede kandidater til dine stillinger, hvis du ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt