Senior? Dit (arbejds)liv er ikke slut

Senior? Dit (arbejds)liv er ikke slut

Siger din dåbsattest, at du hører til i seniorgruppen, når det kommer til arbejdsmarkedet, men føler du nærmere, at du hører til blandt de mennesker, der gerne søger nye udfordringer, og som elsker at vokse i et nyt job? At være 50+ og jobsøgende er ikke så ligetil, men det findes der råd for.

Det grå guld har et blakket ry på det danske arbejdsmarked, og medierne fortæller side op og side ned om, hvor svært det er at være senior og jobsøgende; men stemmer historierne overens med virkeligheden?

“Faktisk er der flere unge, der er ledige, end der er seniorer,” fortæller Thomas Laudrup, CEO ved DEDIKATION og henviser til Danmarks Statistik, der kontinuerligt opdaterer tallene for ledigheden i Danmark.

“Det er godt nyt for seniorerne,” forklarer han og fortsætter: “Det betyder, at vi ikke længere er så bange for at ansætte det grå guld, og det er fedt. Der er mange gode år at hente i en medarbejdere på 55+, som har kompetencerne i orden og en lang erfaring med i bagagen.”

3 tips til jobsøgende seniorer

Vi har tidligere skrevet om aldersforskrækkelse, der er en af de ting, vi forsøger at bekæmpe hos vores kunder. Hvad er der galt med en kompetent medarbejder, der har solid erhvervserfaring, ingen syge børn, masser af gåpåmod og et afklaret ambitionsniveau?

Ingenting!

Alligevel er der virksomheder, der kvier sig ved tanken om at ansætte en medarbejder, der har rundet 50 år, og derfor har vi samlet tre gode råd til dig, der er senior og søger et job – og de er selvfølgelig ikke taget ud af den blå luft, men bygger i stedet på Ballisagers rekrutteringsanalyse 2018.

1) Motivation frem for erfaring

“Det er let at forfalde til at slå på dine mange års erfaring, men faktisk viser analysen, at arbejdsgiverne langt hellere vil høre om din motivation for jobbet. Du skal forklare, hvorfor du ønsker lige præcis det job, du søger. Du skal vise, at du brænder for dit arbejde, så virksomheden ikke fristes til at tro, at du kun søger jobbet for at få tiden til at gå, indtil du er pensionsmoden,” forklarer Thomas Laudrup.

Hele 61% af de adspurgte virksomheder angiver “Fokuser på din motivation frem for din erfaring” som deres bedste råd til jobsøgende seniorer.

2) Hvad kan du gøre for virksomheden

Lige efter “motivation frem for erfaring” kommer “Forklar, hvordan dine kompetencer kan bruges,” når de adspurgte virksomheder skal komme med gode råd, og det går godt i spænd med det, Thomas Laudrup altid siger, når han skal give gode råd til ansøgninger:

“Skriv hvorfor du gerne vil have jobbet, og forklar hvordan du vil løse opgaverne. Så enkelt er det.”

3) Vis din forandringsparathed

Det tredje råd fra virksomhederne lyder: “Vær tydelig omkring din forandringsparathed,” og det kommer ikke bagpå Thomas Laudrup:

“Det undrer mig ikke, at 46% af arbejdsgiverne svarer, at seniorer skal være tydelige i forhold til det at være åben overfor forandringer. Tempoet er højt i de fleste danske virksomheder, og forandringerne kommer flyvende ind fra højre i tide og utide. Som senior er det vigtigt at pointere, at du har lyst til at udvikle dig og kan følge med det høje tempo”.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt