4 gode råd til dig der skal rekruttere

4 gode råd til dig der skal rekruttere

I et land med lav ledighed, hænger de dygtige medarbejdere ikke på træerne, og det er ikke så let at finde den rigtige kandidat til jobbet. Vi har samlet 4 af vores bedste råd til dig, der selv skal rekruttere.

Hos DEDIKATION kigger vi altid på potentialet i kandidaten. Er der mulighed for udvikling? Kan vedkommende potentielt blive drømmemedarbejderen? Kan han/hun lære de nødvendige færdigheder? Er potentialet til stede, kommer personen i bunken med egnede kandidater, og herfra er det så et spørgsmål om at finde ud af, hvem der passer bedst ind i virksomhedskulturen. Hvem der bliver den bedste kollega til netop de personer, der allerede er i organisationen. Hvem der hurtigst og lettest kan udvikle sig til at blive en dygtig og vellidt medarbejder både hos personalet og hos ledelsen.

“Det er ikke nogen let proces at finde den rette medarbejder,” forklarer Thomas Laudrup, CEO hos DEDIKATION, og fortsætter: “Men der er en række ting, du kan gøre, så du i hvert fald ikke gør det sværere for dig selv. Det handler om at sætte dig ind i den stilling, der skal besættes, være realistisk i forhold til dine krav og ikke mindst om at kigge på potentialet.

1. Definer jobbet og dine krav

Selvom det er fristende at genbruge stillingsopslaget fra sidst, er det ikke en løsning, vi anbefaler. Brug noget tid på at overveje, hvilke krav/ønsker du har til din kommende medarbejder, og sørg for at skelne mellem need to have og nice to have, så du ved, hvad du ikke vil vige fra, når ansøgningerne tikker ind i indbakken.

Vil du have yderligere tips til stillingsopslaget, kan du med fordel læse artiklen “4 gode råd til stillingsopslaget“.

2. Fokuser på det kulturelle match

Én ting er kompetencer og færdigheder, en anden ting er personlighed – det fortæller Thomas Laudrup: “Kandidaten kan være nok så dygtig, men hvis vedkommende ikke passer ind i kulturen i dit team, er du lige vidt. Ved at gå efter en person, der naturligt passer ind, skaber du arbejdsglæde og større produktivitet – og hvis der er rart at være, så kommer kandidaterne ofte helt af sig selv.”

3. En god medarbejder skal skabes

Drømmemedarbejderen findes ikke – det er noget, du selv skal skabe. Du skal vende rekrutteringen på hovedet og sige til dig selv, at den rigtige medarbejdere ikke findes, men skal skabes. Gør du det, åbner du op for at kigge på potentialet hos kandidaterne, og dermed bliver det motivationen, der er afgørende frem for erfaringerne.

I artiklen “Den perfekte medarbejder skal skabes – af dig!” kan du læse meget mere om, hvordan du hjælper dine medarbejdere med at blive de bedste til lige præcis deres job.

4. Følg din mavefornemmelse

Der er ikke noget evidensgrundlag for det, vi siger nu, men vi siger det alligevel: Følg altid din mavefornemmelse. Måske kan du ikke finde nogen konkret grund til ikke at ansætte en person, men hvis din intuition siger dig, at du skal lade være, eller du har en dårlig mavefornemmelse, så tag det seriøst. Det er dyrt at ansætte den forkerte!

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

MENU

SIDSTE NYT

HR-tendenser i 2023 – hvad byder det kommende år på?

Inflation, energikrise og krig i Europa. De aktuelle udefrakommende udfordringer hober sig op for danske virksomheder i øjeblikket, og for at blive godt klædt på …

Læs mere →

Har du de rigtige medarbejdere i dit team?

For enhver virksomhedsejer er det essentielt at have dygtige medarbejdere for at lave en god forretning. Men hvordan sammensætter du det rigtige team, og hvad …

Læs mere →

God onboarding er vigtigere end nogensinde

Der er flere grunde til, at det er vigtigt at prioritere onboarding, og det gælder især nu, hvor der er kamp om dygtige hoveder og …

Læs mere →