#7/12 – Preboarding: Kultur og netværk

#7/12 – Preboarding: Kultur og netværk

Hvis du vil holde på din nye medarbejder, skal vedkommende føle sig hjemme i virksomheden. Du kan hjælpe følelsen på vej ved, at starte forberedelserne allerede i preboardingfasen – læs med her og bliv klogere.

I sidste uge talte vi om den faglige forberedelse på dét at starte i nyt job, da vi dykkede ned i forventninger og kompetenceudvikling. I denne uge fokuserer vi på den mere personlige vinkel, på det at blive en del af en ny kultur – det er nemlig helt essentielt, at din nye medarbejder hurtigt finder fodfæste og føler sig som en del af flokken.

“Det handler ikke kun om skrevne og uskrevne regler, det handler også om, at vide hvem ens nye kollegaer er, hvem man skal henvende sig til når man har spørgsmål og om, hvornår man skal sætte kryds i kalenderen til den kommende sommerfest,” forklarer Thomas Laudrup, Founder og CEO hos DEDIKATION.

Først preboarding, så onboarding

For nogle uger siden talte vi om “netværk og samarbejde” som en del af onboardingprocessen, og når vi i dag taler om kultur og netværk er det lidt i samme boldgade, men det handler om alt det der skal ske, inden første arbejdsdag – ikke efter.

Udfører du et godt preboardingforløb vil du opleve, at medarbejderen allerede inden opstart, føler sig som en del af arbejdspladsen. På den sociale front handler det om, at den nyansatte skal præsenteres for sine nærmeste kollegaer før opstart,- for eksempel ved et uformelt frokostmøde, eller – hvis det ikke er muligt – gennem en videokonference. Udpeg også en “buddy” eller en mentor, der kontakter vedkommende med en mail eller sms og fortæller, at han eller hun vil være der til at tage imod på første arbejdsdag, og at den nyansatte er velkommen til at skrive, hvis der er spørgsmål inden opstart.

Det giver tryghed at kende ansigterne på forhånd – og for din nye medarbejder, der måske går rundt og er nervøs, er det rart at blive introduceret for det sociale samspil af en kollega, fremfor af chefen.

Har I fredagsbar, sommerfest eller julefrokost, inden den nye medarbejder skal starte, så sørg for at vedkommende bliver inviteret så han eller hun føler sig som en del af virksomheden, på lige fod med alle andre.

Kan du nøjes med onboarding?

Lyder det omfattende og besværligt at komme i gang med preboarding, så overvejer du måske, om du kan nøjes med at sammensætte et godt onboardingprogram – men svaret er nej.

Preboarding er helt essentielt for din nye medarbejders trivsel og et faktum er, at 25% af alle nyansatte forlader deres job inden for et år – det er en dyr og ærgerlig omkostning for virksomheden. Se preboarding som en investering i gladere medarbejdere, bedre fastholdelse og kortere time to performance.

Er du nysgerrig på at vide mere, kan du læse med i næste uge, hvor vi dykker ned i “regler og krav” som en del af de områder, din nye medarbejder skal præsenteres for i preboardingfasen. Læste du ikke med i sidste uge, finder du artiklen “6/12 – Preboarding: Forventninger og kompetenceudvikling” lige her.

Del artiklen 

Del på facebook
Del på linkedin

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt:

MENU

SIDSTE NYT

Er din rekrutteringsproces helt så objektiv, som du tror?

Er du præget af tunnelsyn, når du rekrutterer? Måske går du ubevidst efter en særlig aldersgruppe eller et bestemt køn, når du leder efter en …

Læs mere →

Lover du for meget i dit stillingsopslag? Kandidater oplever, at jobannoncer ikke er virkelighedstro

Er du lige en tand for kreativ og oversælgende, når du formulerer et stillingsopslag? Undgå at pynte på sandheden hvis du vil rekruttere en kandidat, …

Læs mere →

Arbejdsgiver, drop genbrugte jobopslag – nye tider kræver andre metoder

Har du som arbejdsgiver hang til at genbruge gamle jobopslag, når du skal rekruttere nye medarbejdere? Et godt råd er: Drop det! Rusk op i …

Læs mere →