#7/12 – Preboarding: Kultur og netværk

#7/12 – Preboarding: Kultur og netværk

Hvis du vil holde på din nye medarbejder, skal vedkommende føle sig hjemme i virksomheden. Du kan hjælpe følelsen på vej ved, at starte forberedelserne allerede i preboardingfasen – læs med her og bliv klogere.

I sidste uge talte vi om den faglige forberedelse på dét at starte i nyt job, da vi dykkede ned i forventninger og kompetenceudvikling. I denne uge fokuserer vi på den mere personlige vinkel, på det at blive en del af en ny kultur – det er nemlig helt essentielt, at din nye medarbejder hurtigt finder fodfæste og føler sig som en del af flokken.

“Det handler ikke kun om skrevne og uskrevne regler, det handler også om, at vide hvem ens nye kollegaer er, hvem man skal henvende sig til når man har spørgsmål og om, hvornår man skal sætte kryds i kalenderen til den kommende sommerfest,” forklarer Thomas Laudrup, Founder og CEO hos DEDIKATION.

Først preboarding, så onboarding

For nogle uger siden talte vi om “netværk og samarbejde” som en del af onboardingprocessen, og når vi i dag taler om kultur og netværk er det lidt i samme boldgade, men det handler om alt det der skal ske, inden første arbejdsdag – ikke efter.

Udfører du et godt preboardingforløb vil du opleve, at medarbejderen allerede inden opstart, føler sig som en del af arbejdspladsen. På den sociale front handler det om, at den nyansatte skal præsenteres for sine nærmeste kollegaer før opstart,- for eksempel ved et uformelt frokostmøde, eller – hvis det ikke er muligt – gennem en videokonference. Udpeg også en “buddy” eller en mentor, der kontakter vedkommende med en mail eller sms og fortæller, at han eller hun vil være der til at tage imod på første arbejdsdag, og at den nyansatte er velkommen til at skrive, hvis der er spørgsmål inden opstart.

Det giver tryghed at kende ansigterne på forhånd – og for din nye medarbejder, der måske går rundt og er nervøs, er det rart at blive introduceret for det sociale samspil af en kollega, fremfor af chefen.

Har I fredagsbar, sommerfest eller julefrokost, inden den nye medarbejder skal starte, så sørg for at vedkommende bliver inviteret så han eller hun føler sig som en del af virksomheden, på lige fod med alle andre.

Kan du nøjes med onboarding?

Lyder det omfattende og besværligt at komme i gang med preboarding, så overvejer du måske, om du kan nøjes med at sammensætte et godt onboardingprogram – men svaret er nej.

Preboarding er helt essentielt for din nye medarbejders trivsel og et faktum er, at 25% af alle nyansatte forlader deres job inden for et år – det er en dyr og ærgerlig omkostning for virksomheden. Se preboarding som en investering i gladere medarbejdere, bedre fastholdelse og kortere time to performance.

Er du nysgerrig på at vide mere, kan du læse med i næste uge, hvor vi dykker ned i “regler og krav” som en del af de områder, din nye medarbejder skal præsenteres for i preboardingfasen. Læste du ikke med i sidste uge, finder du artiklen “6/12 – Preboarding: Forventninger og kompetenceudvikling” lige her.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Sælger: Forstå brancherne og vælg den rette for dig

Sælgere findes inden for alle brancher, men hvis du ikke er en garvet og erfaren sælger, kan det være svært at finde ud af, hvilken ...
Læs mere →

Hvorfor skal du være sælger?

Har du længe gået og overvejet, om et job som sælger måske kunne være noget for dig? Eller er du helt ny i salgsverdenen og ...
Læs mere →

Få flere ansøgere uden den motiverede ansøgning

Ifølge et eksperiment foretaget at senior IT-rekrutteringskonsulent Mathias André Jørgensen fra Jobindex vil du kunne få mange flere egnede kandidater til dine stillinger, hvis du ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt