#6/12 – Preboarding: Forventninger og kompetenceudvikling

#6/12 – Preboarding: Forventninger og kompetenceudvikling

“YES – jeg fik jobbet, og jeg glæder mig SÅ meget til at starte.” Sådan tænker de fleste nye medarbejdere, når de har underskrevet ansættelseskontrakten. Men hvordan sørger du for, at motivationen er lige så stærk, når vedkommende starter?

Perioden fra når underskriften er sat, til første arbejdsdag oprinder er ofte lang, og der kan nå at opstå så meget tvivl hos din nye medarbejder, at vedkommende allerede stopper inden førstedagen, eller ganske enkelt ikke falder til i virksomheden, og derfor hurtigt finder noget andet.

I sidste uge kiggede vi på vigtigheden af preboarding som en del af hele rekrutteringsforløbet, og i dag dykker vi ned i det første område: forventninger og kompetenceudvikling. Vil du have alle værktøjerne med, kan du med fordel læse med de næste to onsdage også – her kigger vi på kultur og netværk, samt regler og krav.

Forventninger og kompetenceudvikling – hvordan?

“En af de tanker, der altid melder sig hos nye medarbejdere i venteperioden er, hvorvidt vedkommende kan leve op til de forventninger der stilles – og hvilke forventninger der overhovedet er tale om,” forklarer Thomas Laudrup, CEO hos DEDIKATION, og fortsætter: “Vil du imødekomme nervøsiteten, kan du starte forventningsafstemningen allerede inden første arbejdsdag. Det handler ikke om, at du skal sende opgaver med det samme, men tag hul på samtalen og lad din nye medarbejder vide at du mener, at han eller hun er den helt rette til opgaven.”

Det er vigtigt at huske, at preboarding ikke handler om, at du skal sætte et stort og forkromet projekt i søen, hver gang der starter en ny medarbejder. Du kan nøjes med at sende en mail hvor du fortæller, at du glæder dig til at vedkommende starter, og at du kort vil fortælle lidt om hvilke opgaver han eller hun kommer til at sidde med i opstartsfasen. Måske har du endda en tidligere case du kan vedhæfte.

Når det kommer til kompetenceudvikling, er e-learning et virkelig godt redskab. Her kan du sikre, at din nye medarbejder får et skræddersyet introforløb, som passer til den enkelte medarbejder, og personens fremtidige arbejdsopgaver – og det siger vi med tryk på “skræddersyet”:

“Der skal være fokus på indholdet af den e-learning du serverer. Overvej hvad din nye medarbejder vil sætte pris på at lære, så introforløbet bliver en succes. Husk også at få de ting med, der er nødvendige at vide for, at kunne begå sig i virksomheden,” siger Thomas Laudrup.

Hold linjen varm

Venteperioden kan føles meget lang for din nye medarbejder, og derfor er en af de absolut vigtigste ting i preboarding processen, at du holder en kontinuerlig kontakt med vedkommende. Du skal ikke ringe eller skrive hver dag, men sørg blot for, at de ting personen skal præsenteres for inden første arbejdsdag, kommer med jævne mellemrum, så du vedligeholder begejstringen. Vær gerne opmærksom på at nævne, at du og resten af holdet glæder sig til at vedkommende starter.

Vil du have flere tips til et effektivt preboardingforløb, så læs med næste onsdag, hvor vi tager et kig på “kultur og netværk.”

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

MENU

SIDSTE NYT

Lønmodtagere vil gerne dele lønoplysninger med kollegerne

Spørgsmålet om at dele lønoplysninger med sine kolleger er ofte subjektivt og afhænger af flere ting. Dels af den enkelte virksomhedskultur, dels af den personlige
Læs mere →

Hvordan netværk og uopfordrede henvendelser stadig spiller en rolle

Personlige netværk og uopfordrede henvendelser spiller stadig en stor rolle i rekrutteringsprocessen. De kan ligefrem være afgørende for at sikre dig professionel succes. Dette emne
Læs mere →

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt