God sommer – både til dig der holder ferie og dig, der ikke gør

God sommer – både til dig der holder ferie og dig, der ikke gør

Sommeren er over os. For nogen er ferien allerede begyndt, for andre venter den lige om hjørnet. Uanset hvad – fra os hos DEDIKATION skal der lyde et ønske om en GOD SOMMER til jer alle!

Der er ikke noget som sol, sommer og ferie, når både kroppen og hjernen skal have en pause. Men hvordan lader du egentlig bedst batterierne op, hvordan påvirker ferien din hjerne og hvad gør ferie ved din karriere (eller tanker om samme)?

Selvom vi tager væk fra arbejdet, er det ikke altid, vi slipper det. Samtidig er der mange, som føler, de ikke har tid til ferie. Men det er helt essentielt, at du tager dig tid – og ikke mindst at du giver slip på opgaverne, mens du er væk. Det er nemlig i ferierne, vi slapper af, lader op, ser noget nyt og ser vores hverdag fra andre vinkler.

Længere pauser er ganske enkelt sundt for hjernen, så du kan med fordel se ferien som en investering i din egen produktivitet.

Hvordan lader du op i ferien?

Det er meget forskelligt, hvordan vi hver især samler energi. For nogen virker det bedst at være sammen med andre mennesker, mens andre lader op, når de er alene.

Hvis dit batteri skal være helt fyldt, når ferien er slut, kan du med fordel stille dig selv følgende spørgsmål: Hvordan lader jeg op?

Svaret kan for eksempel være:

 • ved at komme ud i naturen
 • ved at være sammen med min familie
 • ved at dyrke motion
 • ved at rejse til udlandet
 • ved at læse en god bog.

Mulighederne er uendelige, og det er kun dig selv, der kan mærke, hvad der giver dig energi. Og det er vigtigt at huske, at det at samle energi og lade op ikke er en egoistisk handling – det er en metode til at komme i overskud, så du kan dele ud og være noget for andre.

Hvad gør ferie ved kroppen og hjernen?

Når du holder ferie – og særligt hvis du rejser og oplever noget nyt – tænker du mindre over tingene, og den indre kværn af tanker får en velfortjent pause. Det fortæller Sisse Find Nielsen, der er metakognitiv psykolog og blandt andet specialiseret i forebyggelse af stress, angst og depression til Politiken:

“Når man er fokuseret på de ting, der sker rundt om en, i stedet for at være oppe i sit hoved og fokusere på bekymringer, så får man omgående mere mental ro.”

Hun bakkes op af forskere, der peger på en række sundhedsmæssige fordele ved at holde ferie:

 • Humøret bliver bedre
 • Stressniveauet falder
 • Produktiviteten stiger.

Langt de fleste arbejdsgivere kan nikke genkendende til, at medarbejdere bliver mindre effektive, hvis de kører på hele tiden. Hjernen skal have pauser – både de korte i løbet af dagen, men også de længere i ferien – hvis den skal præstere optimalt.

Hvad betyder ferie for din karriere?

Sommerferien skal bruges til at koble af fra en ofte travl hverdag, men du kan også med fordel bruge den til at overveje, om du trives i dit arbejdsliv. Er du glad, hvor du er, eller er tiden inde til at søge nye græsgange?

August og september tegner sig for godt og vel 1/3 af alle de jobskifte, der sker på årsplan. Meget tyder altså på, at sommerferien bruges til at reflektere over arbejdslivet, og det er en god ting – en unik mulighed for at stille sig selv spørgsmål som:

 • Er jeg der i mit arbejdsliv, hvor jeg gerne vil være?
 • Er der noget i mit arbejdsliv, jeg bør forsøge at ændre på?
 • Er balancen mellem arbejds- og privatliv, som jeg ønsker den?
 • Er der nogle kompetencer, jeg mangler, og som jeg bør opsøge?

Årets længste ferie er altså den ideelle mulighed for at undersøge, om der er sammenhæng mellem dine personlige værdier og din nuværende arbejdsplads. Hvis svarene på dine spørgsmål viser, at du er lige præcis dér, hvor du gerne vil være, at du bliver udfordret og trives og ikke mindst at dine værdier går hånd i hånd med arbejdspladsens – ja, så kan du med ro i sindet vende tilbage, når ferien slutter.

Alternativt bør du overveje, hvad der skal til for at komme hen, hvor du ønsker at være.

DEDIKATION holder ferie forskudt…

… og det gør vi af flere årsager.

Først og fremmest ønsker vi for hinanden, at der bliver tid til afslapning, opladning og fordybelse, så vi hver især kan komme tilbage med frisk energi og nyt gåpåmod. Og det er alt andet lige lettere at slippe opgaverne, når man ved, der er én til at gribe dem.

Bruger vi så også ferien på at overveje vores karriere, tænker du måske? Og ja, selvfølgelig gør vi det. Men hos os handler det om at finde ud af, hvilke områder der med fordel kan udbygges, så vi møder kunder, kandidater og samarbejdspartnere lige præcis dér, hvor de har en udfordring.

Og så er der naturligvis den helt praktiske årsag, at vi ønsker at være her, når du har brug for os – også i sommerferien!

Med det sagt er der kun én ting tilbage at sige: Rigtig god sommer til alle jer, der på den ene eller anden måde har været i berøring med DEDIKATION. Vi ønsker jer varme sommerdage, tid til afslapning og gode oplevelser i selskab med venner og familie.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt