Nyt år, ny start og alt det der…

Nyt år, ny start og alt det der…

Husker du sidste nytårsaften, hvor du med kroppen fuld af champagne og godt humør lovede dig selv og alle andre, at du ville opnå [indsæt dit mål her] inden udgangen af 2020? Hvordan er det gået? Har du rent faktisk nået dit mål, eller er du i det mindste på vej mod det?

Lad os rent hypotetisk antage, at du ikke nåede dit mål. I så fald er du ikke den eneste. Ifølge denne undersøgelse foretaget af YouGov var det for eksempel kun 26% af danskerne, der formåede at holde deres nytårsforsæt for 2018, og uden at vi kan sige det med sikkerhed, er tallet sikkert ikke højere i år.

Men hvorfor er det sådan?

Begyndelsen på et nyt år rammer altid med en kraft, der tvinger os til at se indad og finde den proaktive indstilling frem. Vi sætter mål, og vi tror fuldt og fast på, at vi når dem. I hvert fald så længe musikken spiller, og champagnepropperne springer. Men dagen derpå derimod – for ikke at sige de kommende måneder – bliver det sværere og sværere at holde fokus, og de færreste af os når de ønskede resultater.

Skal vi ikke aftale, at i år bliver det anderledes? Vi hjælper dig!

Størstedelen af danskernes nytårsforsætter kredser om sundhed og vægttab (vi kan meget hos DEDIKATION, men vi kan altså ikke hjælpe dig med at smide kiloene), men flere og flere bruger også årsskiftet på at overveje karrieren. Drømmer du om at rykke et skridt op ad stigen, skal din karriere have et tiltrængt boost eller sidder du ganske enkelt i det forkerte job – eller uden job overhovedet? Så kan et karrieremæssigt nytårsforsæt være lige præcis dét, du har brug for.

Men først: Lad os tage et kig på nytårsforsættet (eller mål) og vaner som begreb. Det er nemlig langt fra alle, der kan finde ud af at sætte og nå et mål.

Psst… Er du jobsøgende, har du brug for karriererådgivning eller vil du bare gerne have gode råd til jobsamtalen, ansøgningen og alt det andet derimellem, så læs med her, hvor vi deler ud af vores erfaringer.

Sæt dig et mål, og gå efter det

Hos DEDIKATION er vi svært glade for Stephen Coveys klassiker “The 7 Habits of Highly Effective People,” og selvom den har mere end 20 år på bagen, er den stadig yderst aktuel.

Vil du nå i mål med dit nytårsforsæt i år – uanset om det er fagligt, personligt eller socialt – kan du anvende Coveys 7 gode vaner. Vi giver dig en kort introduktion her, og hvis du virkelig vil i dybden med dem, kan vi anbefale dig at dykke ned i bogen, så snart du har lagt 2020 bag dig.

Stephen Coveys 7 gode vaner

#1) Vær proaktiv

Det kan siges helt kort: Hvis du vil nå dit mål, skal du gå efter det. Vælger du en proaktiv tilgang til tingene, kan du gøre noget ved de ting, du rent faktisk har indflydelse på – du vælger selv, om du vil bruge tid på din faglige udvikling. Jobbet og forfremmelsen kommer næppe af sig selv, men du kan aktivt tage skridt, der fører dig i den rigtige retning.

#2) Begynd med slutningen

De fleste tror, at man skal starte med begyndelsen, men ifølge Covey skal du gøre det modsatte; starte med slutningen. Sæt dig mål. For hver dag. For hver opgave. Har du et mål, har du også en retning.

#3) Gør det vigtigste først

Mange af os har tendens til at gøre tingene i den rækkefølge, vi føler mest for, men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning. Skriv i stedet de opgaver ned, der er nødvendige for at nå dit mål – og start så med det vigtigste. Prioritér. Det er næppe nær så vigtigt med et nyt foto til dit CV (medmindre det nuværende selvfølgelig er 17 år gammelt), som det er med en ansøgning, der sidder lige i skabet.

Kan du ikke nå det hele, så start med det vigtigste!

#4) Tænk win-win

I jagten på at nå dit mål er det vigtigt, at du ikke glemmer alle omkring dig. Win-win begrebet handler om at se muligheder i den udfordring, det er at gøre alle tilfredse – ikke gennem kompromiser, men gennem kreative løsninger. Du skal holde fast ved dit mål og stå ved dine følelser og værdier, men uden at træde på andres, og vigtigst af alt skal du have mentalt overskud til at tro på, at der nok til både dig og alle andre.

#5) Forstå først – dernæst bliv forstået

Det kan være svært at forklare andre om dine mål, drømme og ønsker. Måske forstår de dem ikke. Men forstår du deres? Når du lytter til andres idéer og drømme for fremtiden, skal du lytte uden at dømme, vurdere og måle ud fra din egen målestok eller erfaring, sige Covey – først når du virkelig forstår andre, er de åbne overfor dine behov og ønsker.

Og når åbenheden og forståelsen er til stede, bliver det lettere at nå dit mål.

#6) Skab synergi

Synergi opstår, når to eller flere mennesker arbejder sammen på at finde den rigtige løsning. Er dit mål for eksempel at træde et skridt op ad karrierestigen, så nytter det ikke at drømmene kun er synlige i dit eget hoved. Tal med din chef, snak med dine kollegaer – hvordan kan I i fællesskab hjælpe dig til at nå dit mål?

Drømmer du om et nyt job, er det nok ikke din chef, du skal tale med, men så er det måske os. Kan vi hjælpe dig videre, kan vi give dig netop dét råd, der gør, at du finder den karrierevej, du har ledt efter?

#7) Slib kniven

Sidst men ikke mindst – og det her råd er måske det vigtigste af dem alle – hvis du VIRKELIG ønsker at nå i mål med dine drømme for 2021 (og resten af dit liv), skal du tage dit vigtigste redskab alvorligt. Nemlig dig selv! Du er den afgørende ingrediens i jagten på resultater, og det gælder uanset, om du drømmer om en forfremmelse, et jobskifte eller et job i det hele taget.

Det er dig, der skal gå forrest, hvis du vil nå dine mål, og det gør du ifølge Stephen Covey ved at holde dig i form på fire forskellige områder: Fysisk, socialt, mentalt og spirituelt.

Det nye år kalder ikke bare på målsætninger og jagten på resultater, der skal en helt ny arbejdsindstilling til, hvis du skal klare dig. Læs mere i artiklen “En ny virkelighed venter – er du klar til omstillingen?

Godt nytår – må 2021 blive dit år!

Om kort tid skyder vi champagnepropperne af flaskerne, og så er 2021 i gang. Selvom året, der er gået, på mange måder har været mærkværdigt, så glæder vi os til at komme i gang med det nye.

Covid-19 har ikke slået os af pinden. Tværtimod har situationen styrket de gode, personlige relationer, og vi har oplevet, hvordan vi i fællesskab finder kreative løsninger, der får hverdagen til at glide.

Med håbet om et fortsat godt samarbejde i 2021 vil vi hermed ønsker alle vores kunder, kandidater og samarbejdspartnere et rigtig godt nytår – må 2021 blive dit år!

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt