...

Øg din performance ved at bruge de rigtige talenter!

Øg din performance ved at bruge de rigtige talenter!

Mennesker er langt mere effektive, når de arbejder med deres toptalenter, og med fokus på talentprofiler kan du vælge de rigtige kandidater og sammensætte de skarpeste teams. Vi hjælper dig med TT38-talenttesten, der er målrettet sælgere.

Vil du sikre engagement og resultater, der holder, er en talent- og styrkebaseret tilgang beviseligt en god metode. En undersøgelse fra 2016 foretaget af Gallup blandt mere end 1,2 mio. deltagere viste de tydelige gevinster ved styrkebaseret udvikling i organisationen:

 • Salg: 10,3-19,3% forøgelse
 • Fortjeneste: 14,4-29% forøgelse
 • Medarbejderengagement: 9-15% forøgelse
 • Kundeengagement: 3,4-6,9% forøgelse
 • Medarbejderomsætning: 5,8-16,1% fald i virksomheder med lav medarbejderomsætning
 • Medarbejderomsætning: 26-71,8% fald i virksomheder med høj medarbejderomsætning

TT38 er en af de mest moderne kognitive test specialdesignet til sælgere, og modsat andre lignende tests reducerer den ikke kandidaten til en specifik type. I stedet anderkendes den unikke talentsammensætning, og det har to primære styrker:

 • Som leder kan du skabe de bedste betingelser for effektivitet, arbejdsglæde og gode resultater.
 • Som medarbejder kan du definere de arbejdsområder, der giver dig størst arbejdsglæde og kræver mindst energi.

Talenttesten fanger kompleksiteten og paradokserne i det enkelte individ, og i sidste ende betyder det, at du som leder kan skabe et konstruktivt samspil medarbejderne imellem og ikke mindst få det optimale udbytte af dine ansatte.

Lyder det kompliceret? Det er det ikke, og hos DEDIKATION hjælper vi dig gerne i mål med opgaven. Både hvis du skal ansætte en ny medarbejder, men også hvis du ønsker et fagligt og professionelt blik på din nuværende teamsammensætning, så du kan øge din performance. Kontakt os i dag – det er gratis og uforpligtende at starte dialogen!

Talent er ikke i sig selv nøglen til succes

Når vi taler om talent, forfalder vi hurtigt til at tænke, at det handler om at være god til en given ting. Men talent gør hverken dig eller dine medarbejdere gode, hvis det ikke bliver forløst og iscenesat – der skal være et fit mellem talentet og situationen.

TT38 konceptualiserer dette med udgangspunkt i 3 fits:

 • Person/job-fit
 • Person/nærmeste leder-fit
 • Person/kultur- og team-fit

Nedenfor gennemgår vi dem hver især for at tydeliggøre vigtigheden af at tilpasse medarbejderens talent til de respektive situationer.

Fit mellem individ og job

Der er ikke noget nyt under solen, når vi siger, at det er yderst aktuelt, at der er et tæt match mellem den enkelte medarbejder og de opgaver, vedkommende skal løse. Vi prædiker det i forbindelse med alt fra jobbeskrivelser til det endelige valg af kandidat, og det er ikke noget, vi har grebet ud af det blå – faktisk kan det spores helt tilbage til Richard Hackman og hans kolleger, der i 70’erne begyndte at forske i jobkarakteristika.

Yderligere evidens for, at engagement og performance hænger tæt sammen med et fit mellem individ og job, kortlagde Kristof-Brown, Zimmerman & Johnson – 2005, ligesom Sirén, Thorgren & Jarlström – 2018 konkluderede, at et godt jobmatch øger medarbejderfastholdelsen.

Kort og godt betyder det, at der er en lang række gode grunde til at tilpasse medarbejdernes arbejdsopgaver til deres talent i det omfang, det er muligt. Det øger arbejdsglæden, og glade medarbejdere performer bedre og bliver hængende i længere tid.

– og vi kan hjælpe dig med at kortlægge dine medarbejderes talent!

Læs også artiklen ”Reboarding – er kompetencerne placeret på rette sted,” hvis du vil vide mere om vores arbejde med TT38.

 

Fit mellem individ og nærmeste leder

De fleste er klar over, at den nærmeste leder er en essentiel faktor for den enkelte medarbejders succes. Ikke desto mindre viser en undersøgelse udgivet af AS3 og Epinion i januar 2021, at 16% af de adspurgte vurderer, at de vil skifte arbejdsplads i 2021 – og den primære årsag: Dårlig ledelse.

 • 37% vil skifte job, fordi de oplever dårlig ledelse i deres nuværende ansættelse.

Nærmeste leder spiller altså ikke kun en rolle for engagement og succes, men også for medarbejdertilfredsheden. Vil du skabe optimale forhold for din organisation, skal der være et match mellem medarbejdere og nærmeste leder.

TT38 inddeler person/nærmeste leder-fittet i to kategorier:

 • Supplementary fit: Når der er overlap mellem værdier, talenter og adfærd hos medarbejderen og den nærmeste leder.
 • Complementary fit: Når medarbejderen har talenter, som nærmeste leder ikke har. For eksempel en Executive Assistant der scorer højt på ”Disciplineret” og en CEO, der scorer lavt.

Kunsten i denne henseende er at finde den rette balance, og netop dét er der ikke en formel på. Men TT38 kan være et stærkt redskab i kampen om at skabe det rette match.

Læs også artiklen ”Hold på dine kernemedarbejdere,” hvis du vil have gode råd til medarbejderfastholdelse.

 

Fit mellem individ og kultur/teamsammensætning

Vi har sagt det før, og vi siger det gerne igen: Det handler om mennesket – ikke om evnerne. Når du rekrutterer, skal du finde den kandidat, der passer ind i kulturen og teamet, da det er afgørende for performance såvel som for medarbejdertilfredshed.

Van Woerkom & Meyers konkluderede i 2015, at en talentbaseret tilgang, hvor man anerkender hinandens styrker og arbejder med dem, kan øge både performance og innovation, mens Groysberg og Lee – 2008 viste, at kollegaer var en vigtig faktor i forbindelse med at opretholde stjerners høje performance.

Spørgsmålet er bare, hvordan du skaber det rette match mellem individ og kultur – og hvordan du overhovedet definerer kulturen i dit team? Vores svar er at lave en teamtest. Med den får du et overblik over teamets gennemsnitstalenter, og det er et rigtig godt udgangspunkt for, hvordan kulturen ser ud.

Vil du læse mere om samspillet mellem individ og kultur, kan vi anbefale dig at læse vores serie om onboarding – og du kan med fordel springe ind i artiklen: ”#2/12 – Onboarding: Kultur og (uskrevne) regler i virksomheden”.

TT38 – lad os hjælpe dig videre

Hos DEDIKATION har vi implementeret TT38-talenttesten i vores rekrutteringsprocesser, og det har vi, fordi testen synliggør vigtigheden af den rette talentsammensætning. Faktisk vil vi vove at påstå, at du med de rette talenter kan ansætte sælgere uden eller med meget lidt erfaring og stadig score højt på performance.

Er du nysgerrig på at høre mere, så giv os et ring, og lad os uddybe det for dig!

Rekrutterer du på egen hånd, eller overvejer du at lave ændringer i dit team, tilbyder vi også at assistere med TT38 – den er aktuelt for dig der:

 • Vil have taget temperaturen på dit nuværende team
 • Vil have testet dit eget kandidatfelt, inden du ansætter

Testen er grundig, men den er ikke unødvendigt tidskrævende. Slet ikke for dig – vi håndterer nemlig hele processen, så du kun skal forholde dig til tilbagemeldingerne.

Rent praktisk består TT38 af 440 spørgsmål, og den tager ca. 30 min. at gennemføre. Spørgsmålene optræder parvist, og kandidaten skal vurdere, hvilket af de beskrevne udsagn vedkommende relaterer mest til. Hvert element, som TT38 tester, ender kandidaten med at tage stilling til mindst 12 gange på forskellig vis, og dermed giver testen et stabilt overblik over vedkommendes talenter.

Den interne validitet af TT38 ligger på 94,4%, og du kan dermed roligt regne med resultaterne, der bliver præsenteret i en fyldestgørende rapport – og naturligvis med en mundtlig gennemgang af os.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Rekruttering af sælgere – do’s and don’t

Det kan være svært at rekruttere dygtige sælgere. Faktisk langt sværere end at finde en hvilken som helst anden medarbejder. Der er altid stor efterspørgsel ...
Læs mere →

3/3: Sælger – hav styr på lønforhandlingen til jobsamtalen

Når næste skridt i rekrutteringsprocessen hedder lønforhandling, er det afgørende at være forberedt for at sikre dine ambitioner og karrieremål. Det kan være både spændende, ...
Læs mere →

2/3: Sælger – Vis virksomheden, at du vil have jobbet

Der er stor efterspørgsel på sælgere, og det betyder, du som sælger ofte har flere jobmuligheder og måske endda går til samtale på flere jobs ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt