Tør du ansætte en nyuddannet?

Tør du ansætte en nyuddannet?

Springer du rask henover alle de nyuddannede kandidater, når du leder efter en ny medarbejder? Erhvervserfaringen er naturligvis lille, men der er mange andre gode grunde til at kigge en ekstra gang på dimittenderne.

Hvert år afslutter tusindevis af unge mennesker deres uddannelse og indleder dermed jagten på deres første job. Men fordommene er mange, og det kan være svært at få foden inden for, når ansøgningerne hele tiden vejes op mod de kandidater, der har flere års relevant erhvervserfaring.

Thomas Laudrup, CEO ved DEDIKATION, er uforstående overfor ledernes angst for at ansætte en nyuddannet. Der er nemlig mange gode grunde til at gøre lige præcis dét:

“Virksomhederne leder efter en medarbejder, der kan præstere fra dag ét; en der har erfaringen med sig og ved, hvad jobbet handler om. Men det er ikke altid en fordel. En nyuddannet kommer med friske øjne og tør være innovativ, motivationen stråler og kandidaten er åben og vil gerne lære nyt. I virkeligheden er det din mulighed for at forme din medarbejder, så han eller hun passer perfekt til jobbet.”

Se det som en investering

Hvis du kan slippe tanken om, at en nyuddannet kandidat ikke kan levere på grund af manglende erfaring, vil du opdage en verden fuld af nysgerrighed, nytænkning og engagement. Forestil dig, at du ansætter en nyuddannet – vi har samlet de 4 største fordele ved netop det:

1) Exceptionel motivation

De fleste dimittender brænder for at få et job, så de kan afprøve alt det, de har lært gennem de sidste mange år, og det er din helt store fordel. Kandidaten møder op med en motivation og et gåpåmod, hvor de færreste garvede medarbejdere kan følge med.

2) Læringsparat

Din nyuddannede medarbejder er vant til at være ansvarlig for egen læring, ligesom han eller hun er åben over for at lære nyt. Rygsækken er pakket med indlæringsværktøjer og analysemetoder, der kompenserer for den manglende erhvervserfaring, og vedkommendes jobprofil er ikke allerede defineret på baggrund af tidligere jobs.

3) “Plejer” findes ikke

En kandidat, der ikke tidligere har været i job, har ikke en bestemt måde at gøre tingene på. Der er ikke noget, der hedder “plejer,” og samtidig vil du opleve, at der bliver stillet spørgsmål ved den måde, virksomheden gør tingene på – i sidste ende kan det føre til konstruktiv kritik og nye øjne på rutinerne.

4) Få din drømmemedarbejder

En nyuddannet medarbejder har ikke låst sig fast i bestemte måder at gøre tingene på, og nysgerrigheden og den store motivation betyder, at du kan forme kandidaten, så vedkommende passer perfekt til din virksomhed og den respektive stilling. Du kan være en aktiv del af den udvikling, der former den perfekte medarbejder.

Fordelene er mange, ved at ansætte en nyuddannet. Som virksomhed får man en proaktiv medarbejder der også er vant til at arbejde med deadlines af større opgaver. Selvfølgelig vil der være et oplæringsforløb, omvendt vil der være det for alle nye medarbejdere, de færreste nyansatte er plug n’ play fra day one, der vil næsten altid være nye arbejdsgange, systemer, begreber etc, som ”den nye” skal sætte sig ind i. Derfor påregner mange virksomheder at det først er efter 6 måneder, at en ny kollega er oppe at køre – så hvorfor ikke ta’ en nyuddannede du frit kan forme i virksomhedens ånd?

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

MENU

SIDSTE NYT

Lønmodtagere vil gerne dele lønoplysninger med kollegerne

Spørgsmålet om at dele lønoplysninger med sine kolleger er ofte subjektivt og afhænger af flere ting. Dels af den enkelte virksomhedskultur, dels af den personlige
Læs mere →

Hvordan netværk og uopfordrede henvendelser stadig spiller en rolle

Personlige netværk og uopfordrede henvendelser spiller stadig en stor rolle i rekrutteringsprocessen. De kan ligefrem være afgørende for at sikre dig professionel succes. Dette emne
Læs mere →

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt