Er det sælgers marked?

Er det sælgers marked?

Arbejdsmarkedet er rødglødende, og den ene branche efter den anden melder om mangel på arbejdskraft. Dygtige sælgere er også kommet i høj kurs, og det lægger pres på de rekrutterende virksomheder.

Ifølge Danmarks statistik viser de seneste tal, at arbejdsløsheden stadig er på sit absolut laveste siden februar 2020. Hos DEDIKATION oplever vi en stadigt stigende efterspørgsel på kompetente sælgere, og konklusionen på de to faktorer må være, at vi kigger på et marked, der i høj grad er i sælgernes favør.

Når der er stor efterspørgsel på medarbejdere, er der en vis risiko for flaskehalse; for at virksomheder ikke er i stand til at rekruttere den ønskede profil. Finans beskriver problemet med artiklen ”Jobmarkedet koger: Specialister kan vælge og vrage,” og ja – det er et stort problem, når man som virksomhed ikke kan finde de medarbejdere, man har brug for.

Spørgsmålet er, om man skal blive ved med at lede, eller om det i stedet er nødvendigt at vende tankerne på hovedet og se, om der er andre muligheder?

 

Hellere undvære end at ”nøjes”?

Hos DEDIKATION oplever vi gang på gang kunder, der henvender sig, fordi det ikke er lykkedes dem at finde den ”helt rigtige” medarbejder. Men hvad er ”den rigtige” – er det én, der både har mange års erfaring, men som er ung nok til at være formbar? En der på forhånd kender alle jeres digitale systemer, og som ikke har brug for oplæring? Og skal vedkommende helst kunne starte i morgen?

Forstår du, hvor vi vil hen? Den perfekte medarbejder findes ikke. Slet ikke i det marked, vi kigger på i øjeblikket.

Vi er i den grad fortalere for, at du finder nogle andre briller frem, når du leder efter den rette kandidat. Vi hjælper dig gerne, for det kan virkelig være en svær proces. Det du skal være opmærksom på, er nemlig at finde det rette menneske. Du skal finde en person, der passer ind i kulturen; en der kan byde ind med det I mangler, og som kan glide ubesværet ind i det bestående team. Det er klart, at vedkommende skal have de grundlæggende kompetencer i orden, men resten er et spørgsmål om læring.

I et marked hvor du ikke kan vælge og vrage, bliver det i endnu højere grad dit eget ansvar at skabe den perfekte medarbejder. Der er stadig jobsultne kandidater derude – du skal bare droppe det perfide CV-tjek og i stedet invitere kandidaterne til samtale, hvis der er potentiale for, at vedkommende kan varetage jobbet.

Hvem ved – måske finder du lige nøjagtig den person, der passer ind i virksomhedskulturen og gruppedynamikken, og er du en dygtig leder, er du allerede godt på vej til at forme din egen ”helt rigtige” medarbejder.

 

LÆS OGSÅ: Enhjørningen: Medarbejderen der ikke findes

 

En anden og en tredje løsning…

Vi har den grundholdning, at der findes en løsning på enhver rekrutteringsudfordring. Måske er det ganske enkelt fuldstændig umuligt at tiltrække én eneste egnet kandidat til din virksomhed – også selvom du går på kompromis med CV’et. Hvad kan du så gøre i stedet?

Én ting du kan overveje er reboarding. I stedet for at rette kikkerten mod nye medarbejdere, kan du overveje, om det er muligt at finde de manglende hænder internt. Det er klart, at dine medarbejdere ikke kan løbe hurtigere – men måske kan de arbejde smartere. Med de rette værktøjer er det faktisk muligt at øge produktiviteten med 10-25%.

Lyder det interessant? Så kan vi anbefale dig at læse denne artikel: ”Øg din performance ved at bruge de rigtige talenter!

En tredje mulighed er, at kigge den eller de ledige stillinger efter i sømmene. Er der noget galt, siden der ikke er interesserede kandidater? Er opgaverne for forskelligartede, så én person ikke kan løse dem alle? Måske kan de eksisterende opgaver deles op og sammensættes på andre måder, så der kan skabes nye og mere specifikke stillinger?

Mulighederne er mange, og hvis du ikke selv kan se dem, kan det være en god idé at få professionelle øjne på sagen. Uanset hvordan man vender og drejer det, er det ikke godt for hverken virksomheden som helhed eller for de nuværende medarbejdere at mangle kollegaer – det går ud over både økonomien og trivslen – og derfor må du endelig ikke lade stå til alt for længe.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

MENU

SIDSTE NYT

Lønmodtagere vil gerne dele lønoplysninger med kollegerne

Spørgsmålet om at dele lønoplysninger med sine kolleger er ofte subjektivt og afhænger af flere ting. Dels af den enkelte virksomhedskultur, dels af den personlige
Læs mere →

Hvordan netværk og uopfordrede henvendelser stadig spiller en rolle

Personlige netværk og uopfordrede henvendelser spiller stadig en stor rolle i rekrutteringsprocessen. De kan ligefrem være afgørende for at sikre dig professionel succes. Dette emne
Læs mere →

Er den motiverede ansøgning død?

Den motiverede ansøgning er måske ikke den allermest eftertragtede metode til jobsøgning længere, men den er ikke sat fuldstændig ud af spillet. Nogle arbejdsgivere forventer
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt