...

Hvem sagde dyrt? Vi punkterer myten om professionel rekruttering

Hvem sagde dyrt? Vi punkterer myten om professionel rekruttering

At finde den rigtige medarbejder er en kunst. Af samme årsag antager de fleste ledere, at det er dyrt at få hjælp fra et rekrutteringsbureau – men er det den endelige sandhed? Vi tager et kig på myten om, at rekruttering koster kassen.

Hos DEDIKATION mødes vi gang på gang af spørgsmålet ”Men er det ikke dyrt at få hjælp fra et rekrutteringsbureau?” og det stilles gerne i et konstaterende tonefald, der ikke levner meget plads til dialog.

Spørgsmålet er i og for sig reelt nok. I en tid hvor rekordmange danskere skifter job, og hvor en fjerdedel af alle nyansatte forlader virksomheden inden for det første år*, er det essentielt at sætte spørgsmålstegn ved rekrutteringsrutinerne – og ikke mindst ved assistance udefra. Men om det dyrt at hente ekstern hjælp, afhænger af sammenligningsgrundlaget, forklarer Thomas Laudrup, der er stifter og direktør hos DEDIKATION:

”For at kunne svare på spørgsmålet, er vi nødt til at kigge på, hvad det koster virksomheden at rekruttere på egen hånd. Først skal beslutningen om en ny medarbejder træffes, profilen skal defineres og stillingen skal analyseres og beskrives. Jobopslaget skal udarbejdes, publiceres og annonceres, og herefter skal mængden af ansøgninger læses igennem. Der skal udvælges, gives afslag, inviteres til samtale og så er det tid til det egentlige arbejde med jobsamtaler, referencer, tests, udvælgelse og afslag på ny – alt i alt løber en in-house rekruttering hurtigt op i 100.000 kr. Og så har vi ikke talt om risikoen (og prisen) for en fejlansættelse endnu.” (fejlansættelse koster)

Hos DEDIKATION kan du handle fra 2.500 kr.!

Du bider naturligvis mærke i det lille ord ”fra” – for selvfølgelig får du ikke en komplet rekrutteringspakke med garanti for 2.500 kr. Men i stedet for at købe hele processen, kan du nøjes med de delelementer, der giver værdi for dig.

Er du nysgerrig, så tag et kig på vores interaktive video: Klar tale

 

Hvornår giver det mening at hente hjælp udefra?

Der kan være mange gode grunde til at søge assistance hos et rekrutteringsbureau, men først og fremmest skal du gøre det, hvis du ønsker kvalificeret hjælp til hele eller dele af ansættelsesprocessen – du kan spørge dig selv, om du eller den ansættende medarbejder har:

  • Erfaring med at definere den korrekte kandidatprofil?
  • Erfaring med at analysere teamet og virksomhedskulturen ift. kandidaten?
  • Værktøjerne til at nå ud til de rette kandidater?
  • De rette kompetencer til at gennemføre et grundigt interview?
  • Mulighed for at udføre og analysere aktuelle tests?
  • Værktøjerne til at tage ordentligt imod den nye medarbejder?

Er der et eller flere af punkterne, hvor du mangler enten erfaring eller kompetencer, kan det være en god idé at søge hjælp udefra. Hos DEDIKATION har vi netop gjort det muligt at dele processen op, så du kan nøjes med at købe de dele, du rent faktisk mangler – det kan være stillingsopslaget, en liste med udvalgte kandidater eller hjælp til at definere et personligt onboardingprogram – og resten af rekrutteringen håndterer du selv.

Har du ikke helt styr på dit onboardingprogram endnu, kan du med fordel læse vores artikelserie om emnet – du finder den her.

Hvorfor er korrekt rekruttering så vigtigt?

Som rekrutteringsbureau har vi uundgåeligt et stort fokus på korrekt rekruttering, men vi oplever, at mange stadig er skeptiske – Thomas Laudrup forklarer:

”Mange ledere mener stadig, at det er let nok at finde en ny medarbejder, og at det er spild af ressourcer at hente rådgivning fra professionel side, men vi kan bare sige af ren og skær erfaring, at det er det ikke – det kan til gengæld hurtigt blive en dyr fornøjelse at ansætte den forkerte.”

Når du skal finde den rette medarbejder, handler det ikke bare om at finde en person, der kan bestride stillingen; du skal finde lige præcis dét menneske, der kan løse opgaverne og som samtidig passer ind i virksomhedskulturen og bliver hængende mere end ét år. Alternativet er et stort spild af ressourcer både i forhold til rekruttering og oplæring – det er ikke uhørt, at en fejlansættelse løber op i 350.000-400.000 kr.

En fuld rekrutteringsproces hos DEDIKATION består ofte af:

1) Foranalyse af virksomhedskultur, jobindhold, arbejdsopgaver, mål og team

2) Udarbejdelse af job- og kompetenceprofil

3) Annoncering i eget netværk og på udvalgte platforme

4) Screening af kandidater

5) Jobsamtale hos DEDIKATION

6) Assessment – tests

7) Jobsamtale med virksomheden

8) Uvildige referencer

9) Preboarding

10) Onboarding

11) Opfølgning i prøvetiden

Med ovenstående i baghovedet er det tydeligt, at der er mange elementer i en rekruttering, og det er naturligvis derfor, mange tror, det er dyrt at hente hjælp hos et rekrutteringsbureau. Hos DEDIKATION vil vi gerne den fordom til livs, og derfor tilbyder vi nu alle delelementer som enkeltstående opgaver – og dét er ikke dyrt.

*Harpelund, C. & M.T. Højberg (2016): Onboarding – Flyvende fra start. Jyllands Postens Forlag.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Hvilke karrieremuligheder tilbyder et job som sælger?

En af fordelene ved at være sælger er de mange muligheder for at stige i graderne. Hvad enten du er ny i branchen eller allerede ...
Læs mere →

Hvad indebærer jobbet som sælger?

Alle kan blive sælger, men det er ikke alle, der kan blive en god sælger. Det kræver nemlig en hel speciel blanding af viden, færdigheder ...
Læs mere →

Hold dig skarp, hvis du fortsat skal være en dygtig sælger

Som sælger arbejder du i en konkurrencepræget og dynamisk branche i konstant udvikling. Der sker altid spændende ting, ny forskning dukker op, og teorier vinder ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt