...

Bliver dine (kommende) medarbejdere motiveret af bonus?

Bliver dine (kommende) medarbejdere motiveret af bonus?

Motiverede og engagerede medarbejdere er en af de vigtigste parametre, når det kommer til at skabe positive resultater i din virksomhed. Men hvordan motiverer du bedst dine medarbejdere? Er det med bonusløn, KPI’er eller noget helt tredje? Læs med her og bliv klogere.

Der er god grund til at gøre en stor indsats som virksomhedsleder for at motivere og engagere dine medarbejdere til at udføre deres daglige opgaver. Sådan lyder det i en rapport fra analyseinstituttet Gallup, der har undersøgt, hvad medarbejderengagement er.

Og resultatet kommer nok ikke bag på de fleste.

I rapporten kigges der blandt andet på, hvorfor det er så vigtigt, at medarbejdere føler sig engageret og motiveret for at løse opgaver. Og det er det kort og godt, fordi motiverede medarbejdere skaber bedre resultater for din virksomhed, end uengagerede medarbejdere gør.

Det er derfor et væsentligt område at være opmærksom på i den daglige drift. Men hvad motiveres medarbejdere på det danske arbejdsmarked egentlig af? Svaret er ikke helt sort/hvidt. Der er nemlig mange forskellige faktorer i spil så som bonusløn, klare målsætninger og anerkendelse, alt efter hvilken medarbejder du har med at gøre.

 

Bonusløn stiger i popularitet

Et af de midler du kan bruge som motivation over for dine medarbejdere – nye som gamle – er bonusløn. Hos Konsulenthuset Ballisager viser resultatet i en ny kandidatanalyse, at størstedelen af de adspurgte i undersøgelsen motiveres af en ekstra pose penge ved siden af den månedlige lønseddel. 

 

image

 

Således svarer 40 procent af dem, der allerede får bonusløn i dag, at de motiveres positivt, mens 20 procent finder det meget positivt at modtage en ekstra bonus.

 

Overvej om I bør indføre bonus

Tallene fra ovennævnte analyse taler deres tydelige sprog om en tendens på det danske arbejdsmarked, og tiden er moden til, at danske virksomheder overvejer at hoppe med ved at indføre bonusordninger på flere plan for at motivere medarbejderne.

Tidligere har bonusløn været anset som noget, der er upopulært, men sådan bør virksomhedsledere ikke se det længere. Det mener Thomas Laudrup, der er CEO hos DEDIKATION:

“Der er ikke længere grund til at tro, at bonusløn skaber grobund for uenigheder og konflikter mellem dine medarbejdere,” siger han og uddyber: “Tværtimod kan det være en god idé at overveje, om bonusløn er den vej, man som virksomhed skal gå for at sikre, at ens medarbejdere fastholder engagementet og motivationen for deres opgaver på den lange bane.”

 

LÆS OGSÅ: Øg din performance ved at bruge de rigtige talenter!

 

Klare målsætninger kan også motivere

De ekstra mønter på lommen motiverer ikke nødvendigvis alle slags medarbejdere. Nogle finder det stadig mere motiverende med eksempelvis klare KPI’er at arbejde ud fra. Det kan nemlig være motiverende i sig selv at kende de overordnede målsætninger, som ens arbejdsplads har, samt målsætningerne for den enkelte afdeling. 

De fleste medarbejdere finder dog de konkrete mål, der er sat for én selv, allermest motiverende. Mål som typisk vil være aftalt i forbindelse med en medarbejderudviklingssamtale. 

Med klare mål får medarbejderen mulighed for at se, hvorfor hans/hendes opgaver er vigtige brikker i et større puslespil. Dermed skabes også en ansvarsfølelse hos medarbejderen. En ansvarsfølelse som er helt essentiel for engagementet til at løse opgaven.

 

LÆS OGSÅ: På bagkant af OL – hvordan sætter du DIT team?

 

Anerkendelsen som største motivationsfaktor

Foruden fastsatte KPI’er og individuelle bonusser spiller anerkendelse fra ens chef en meget vigtig rolle, når det kommer til motivation i ens daglige arbejde. Det er nemlig her, medarbejderen bekræftes i, at han/hun har løst en opgave rigtigt.

For mange medarbejdere findes der næppe noget mere motiverende end værdsættende ord fra ens leder, når arbejdet er gjort godt. Det er derfor ikke helt uvæsentligt at have fokus på dette område i dagligdagen.

Når du generelt er opmærksom på de forskellige metoder, der kan booste engagementet og motivationen blandt dine medarbejdere, er der samtidig større chance for, at du fastholder medarbejderne i jobbet – et relevant emne du i øvrigt kan læse mere om lige her.

Del artiklen 

SE ANDRE RELEVANTE ARTIKLER

KONTAKT OS (Contact)

eller udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt (or fill out the form):

Contact US

or fill out the form and we will contact you as soon as possible

Følg os på LinkedIn

Få information om karrieremuligheder og hold dig opdateret om jobmarkedet.

MENU

SIDSTE NYT

Hvilke karrieremuligheder tilbyder et job som sælger?

En af fordelene ved at være sælger er de mange muligheder for at stige i graderne. Hvad enten du er ny i branchen eller allerede ...
Læs mere →

Hvad indebærer jobbet som sælger?

Alle kan blive sælger, men det er ikke alle, der kan blive en god sælger. Det kræver nemlig en hel speciel blanding af viden, færdigheder ...
Læs mere →

Hold dig skarp, hvis du fortsat skal være en dygtig sælger

Som sælger arbejder du i en konkurrencepræget og dynamisk branche i konstant udvikling. Der sker altid spændende ting, ny forskning dukker op, og teorier vinder ...
Læs mere →

Kontakt os

eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt